Annons

Klart med nya ägardirektiv för Landskronahem

Bara minuterna innan fredagens extrainsatta fullmäktige möte överlämnade Rawod Mohammed, drygt ett tusen namnunderskrifter mot de nya ägardirektiven för Landskronahem till kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.

Bara minuterna innan fredagens extrainsatta fullmäktige möte överlämnade Rawod Mohammed, drygt ett tusen namnunderskrifter mot de nya ägardirektiven för Landskronahem till kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt.

Efter nästan två timmars debatt klubbades de nya ägardirektiven för Landskronahem genom av treklövern och Sverigedemokraterna. Någon notis om de över tusen namnunderskrifterna som överlämnades inför det extrainsatta fullmäktigemötet togs inte.

Annons
 

Inför dagens kommunfullmäktigemöte lämnade ordföranden i föreningen Grupp 194, Rawod Mohammed, över drygt ett tusen namnunderskrifter mot Landskronahems nya ägardirektiv till kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt. Dessa hade samlats in runt om i staden under några dagar.
– Vi hade kunnat få ihop flera tusen namnunderskrifter till om vi bara haft mer tid på oss. Men över tusen är mycket bra, säger Mahmoud Muhammed som också befann sig utanför Rådhuset när namnlistorna lämnades över.

Nu spelade dessa namnunderskrifter ingen roll. Som väntat klubbades beslutet genom efter sedvanliga turer i talarstolen, samt votering som slutade 29-20, vilket innebär att de nya ägardirektiven nu kan träda ikraft efter att bolaget haft en stämma.


Trots stora meningskiljaktigheter hälsades det artigt från båda sidor.


Intresset att följa dagens möte på plats var stort.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser