Annons

Rekordmånga besökte Borstahusdagen

Lördagens Borstahusdag lockade rekordmånga gäster till fiskeläget. Redan en halvtimme innan evenemanget startade hade nyfikna besökare tagit sig ner till Borstahusen för att tinga loppisfynd, köpa nyfångad fisk och hämta bete till krabbfisketävlingen. Totalt beräknas ett tusental personer ha besökt evenemanget.
– Förra året satte vi publikrekord och i år kändes det ännu mer välbesök. Vi märker hur intresset för både Borstahusen och Borstahusdagen ökar, vilket är jätteroligt, säger Sebastian Swärd som är en av projektsamordnarna från företaget Why Land.

På programmet fanns något både för stora och små och flera aktiviteter kretsade kring havet och fisket.
– Fisket och havet är navet för Borstahusen och många tyckte det var roligt att få gå ombord på en fiskebåt och att titta lite närmare på de fiskarter som finns i Öresund, berättar Sebastian Swärd.

Annons
 

Aktiviteterna i tältet på hamnplan blev ett populärt inslag hos publiken. Christian Lindh från Carovin snackade vin och tipsade om sommardrinkar. I årets kockduell segrade till slut Martin Lundström från Pumphuset efter en jämn kamp mot Erikstorps köksmästare Anton Andersson. Årets Borstahusprofil tilldelades fiskaren Mats ”Tucken” Nilsson med motiveringen: ”En av de gamla yrkesfiskarna som med sitt glada humör trots väder och vind alltid sprider värme i Borstahusens hamn.”


Det var många som ville se årets kockduell som hölls mellan Martin Lundström från Pumphuset och Erikstorps köksmästare Anton Andersson. Den förstnämnda vann.
Foto: Niclas Lundblad


Att fånga en ål i en tunna är alltid liga populärt.
Foto: Niclas Lundblad


Det var populärt att se vad som händer på fiskebåtarna.
Foto: Niclas Lundblad

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser