Annons

OK för engelska skolan i Landskrona

Det blev precis som den styrande Treklövern ville och förutspådde. Internationella engelska Skolan har nu fått ok från Skolinspektionen att starta en grundskola för 600 elever i Landskrona. Beslutet kom kommunen till handa på måndagen.
– Det är glädjande att Internationella Engelska Skolan nu fått sitt tillstånd att starta skola i Landskrona. Även om det var väntat känns det skönt att detta nu är på plats, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Trots att oppositionen, genom Leif Olin (S) skickat brev om hur de ser på saken så har Skolinspektionen valt att gå på Treklöverns linje.
“Skolinspektionens helhetsbedömning är att en etablering av utbildningarna inte innebär sådana påtagliga negativa följder på lång sikt för eleverna eller den del av skolväsendet som anordnas av Landskrona kommun att ansökan ska avslås”, skriver Skolinspektionen i sitt beslut.
– Skolan kommer, tillsammans med övriga skolor, att bidra till att göra Landskrona till en bra stad för både föräldrar och barn, säger Torkild Strandberg och ser fram emot etableringen.
– Nu sätter skolans arbete igång på allvar, med siktet inställt på att öppna vid skolstarten hösten 2017. Jag kan bara säga välkomna till Landskrona.

Annons
 

Att Skolinspektionens nu sagt ja innebär att utbildningen får startas tidigast den 1 juli 2016 och senast till höstterminsstarten 2017. Skulle inte så bli fallet måste ansökan göras om.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser