Annons

Al Pitcher ska få karnevalen att skratta

Karnevalen brukar bjuda på mängder av leende. Nu ska det dessutom skrattas friskt. Al Pitcher, ”Sveriges absolut största internationella komiker” om man får tro arrangörerna av Landskronakarnevalen kommer till stan i sommar.

Al Pitcher, född i Huddersfield, England, uppvuxen på Nya Zeeland och nu mera boende i Stockholm, utsågs redan 2011 till ”årets manliga komiker”. Karriären har sedan dess gått spikrakt uppåt, med mängder med framträdanden runtom i världen. I Sverige minns många den hyllade och utsålda “Fika tour” 2012, som följdes upp av den minst lika framgångsrika “Påtår tour” 2013.

Annons
 

Till Karnevalen kommer han med ett gäng nya underfundiga betraktelser, med  all sannolikhet, blandat med spontan och improviserad realtidshumor. På lättförståelig engelska charmar Al Pitcher publiken på ett sätt som vi känner igen från hans stående inslag i tv-programmet “Settman på plats” eller ”Al Pitchers Guide to Sweden” i SVT:s talkshow ”Robins”.

I sina shower brukar Al Pitcher utforska det typiskt svenska som han stöter på och förundras över i sin vardag.
– Många av sakerna som ni tar för givet tycker jag är märkliga. Som de blåa påsarna ni sätter på era skor på gymmet eller på dagis. Ni blir jättearga om man inte har på dem när man går in, men om man har på sig dem när man går därifrån säger ingen ett ord, säger Al Pitcher.

Humorarrangemanget, som genomförs redan på Karnevalens första dag, den 23/7, erbjuder ytterligare två komiker  i Thomas Högblom och Ami Hallberg-Pauli.

Det är Teckomatorps Humorfabrik, med Elin Nordén i spetsen, som har hjälpt arrangörerna av Landskronakarnevalen att hitta rätt i det snabbt växande Stand Up Comedy-utbudet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser