Annons

600 bilar lappades i centrum

På lördagen möttes ett hundratal bilägare i centrala Landskrona av en gul lapp på vindrutan. Det som till synes verkade vara en parkeringsanmärkning var i själva verket en PR-kupp från fackförbundet IF Metall Nordvästra Skåne med texten:

”Visst är det orättvist? Du har ju gjort allting rätt. Att bli orättvist behandlad är vardagen för många människor. För även om de är sig själva och gör rätt för sig, blir de utsållade, åsidosatta och diskriminerade för de har ett annat kön, bakgrund, ålder, eller sexuell läggning än vad som anses vara normen.”

Annons
 

Varje år den 16 maj gör vi något för att uppmärksamma och kämpa för alla människors lika värde. Vi har märkt att det inte räcker att prata om det, utan vi måste hitta sätt att få folk att stanna upp och tänka efter, berättar Anna Fernebro, avdelningsordförande för IF Metall Nordvästra Skåne.

Tanken med p-boten var att försätta folk som gjort rätt för sig i känslan att vara orättvist behandlad. Det är lättare att förstå om man själv fått uppleva det, om än bara för en liten stund. Alldeles för många människor blir dagligen diskriminerade och orättvist behandlade, trots att de gör helt rätt för sig. Det vill vi ändra på, förklarar Anna Fernebro.

Cirka 600 bilar fick under lördagen p-boten på vindrutan och reaktionerna från bilägarna har varit blandade.

– En del blev rejält upprörda och kände sig lurade. Vår avsikt har aldrig varit att lura någon, det står tydligt på lappen att det inte är en parkeringsanmärkning. Vi ser det som ett lyckat resultat när folk reagerar, vilket ju är tanken med hela grejen, att man ska få förståelse för hur det kan kännas att bli utsatt för orättvisa, säger Kenth Hellqvist som var med och satte “böter” på bilarna i Landskrona.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser