Annons

Gård invigdes med grillkorv i regnrusk

Arbetet med att renovera Landskronahems fastigheter på Säbygatan fortgår. Alla renoveringar i och på husen är klara och på tisdagen blev den första av tre gårdar klara. Denna invigdes med korvgrillning och mingel med bovärdarna och hyresgäster.

Trots regn och rusk passade ett flertal hyresgäster på Säbygatan på att umgås över grillkorv och läsk när Landskronahem invigde den första av tre gårdar som nu är färdigrenoverade.
En som lät sig väl smaka var 95-åriga Hilda Johansson som bott i ett av husen sedan 1980.
– Innan var skötseln eftersatt men nu har det blivit jättefint, säger hon och blickar ut över gården.

Annons
 

I de aktuella fastigheterna bor såväl gamla som unga och omsättningen av lägenheterna är normal. Så har det dock inte varit alltid.
– Jag minns när jag flyttade hit. Området kallades då lite skämtsamt för diplomatkvarteret för det var så svårt att få lägenhet här, säger Hilda Johansson och skrattar.
– Men det var inte så konstigt. Samtidigt som området är lite avsides så är det bara ett par minuter från centrum. Här är lugnt och skönt. Dessutom har vi Slottsparken rakt över gatan, säger hon och tar en tugga på sin korv.

Nu fortsätter arbetet med att iordningställa gården längst västerut och sedan är det mittgården som ska byggas om.
– Vi beräknar att samtliga gårdar skall vara klara i slutet av 2016, säger Helena Fremle, VD för Landskronahem och berättar om fler stora projekt för Landskronahem.
– Vi fortsätter med badrumsrenoveringar på Sandvången. Vidare har vi påbörjat renovering av Tranchellsgatan 39.

Många av Landskronahems hyresgäster ängslas över att en del av det kommunägda fastighetsbeståndet ska säljas och göras till bostadsrätter. Enligt Helena Fremle behöver dock inte hyresgästerna oroa sig.
– Det är ingenting som diskuterats, säger hon.


Det var en munter stämning när grannarna träffades på gården.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser