Skolchef beklagar obefogade text i annons

Efter att flera användare på det sociala nätverket Twitter reagerat på texten i en annons för två lediga förskollärartjänster på Hackebackens förskola har kommunen nu ändrat i texten. En minst sagt pinsam fadäs för utbildningsförvaltningen där dess chef Anders Grundström djupt beklagar det inträffade.
– Det finns formuleringar i annonsen som minst sagt känns 1800-tal, säger han och beklagar att ingen korrekturläsning skedde innan annonsen publicerades i fredags.

Det var i helgen som flera jobbsökande satte morgonkaffet i vrångstrupen när de läste annonsen för de lediga förskollärartjänsterna i Landskrona.
– Annonsen såg ut som de brukar men när jag läst de vanliga kvalifikationskraven och info om tjänsten, fanns längst ner några punkter som jag tolkade som direkta ordningsregler för en anställd i staden, berättar en läsare som uppmärksammat Landskrona Direkt på grodan.

Den punkt som fått starkast reaktioner i annonsen är, ”Följer instruktioner från andra utan att i onödan ifrågasätta auktoritet”
– Hur kan en sådan annons få publiceras? Det råder stor lärarbrist men en sådan annons lär snarare avskräcka än locka, menar vår tipsare.
– Jag kan bara hålla med i kritiken, säger Anders Grundström som i skrivande stund utreder så att detta inte ska kunna upprepas.
– Detta är ett fullständigt misstag. Det är inget som utbildningsförvaltningen eller för den delen Landskrona Stad står bakom. Vi ska ha högt i tak, poängterar förvaltningschefen och förklarar hur formuleringen hamnat i annonsen.
– I systemet finns tydligen ett antal punkter som inte borde finnas där. Vi undersöker nu med leverantören av rekryteringssystemet, så att dessa helt kan plockas bort. De är helt obefogade.

Till arkivet