Annons

S vill bygga idrottshall i Häljarp

Förra veckan skrev vi att den styrande treklövern i Landskrona tänker satsa på att rusta upp friluftsbadet i Härslöv. Detta är något som socialdemokraterna i oppositionen tycker är bra men de vill satsa ännu mer på byarna runt tätorten. De vill bland annat att det byggs en ny idrottshall i Häljarp. Pengar till detta ska tas från satsningen på att bygga en skola och idrottshall i norra Borstahusen.
– Eftersom bygget av norra Borstahusen inte kommit igång så prioriterar vi hellre Häljarp. De är i ett stort behov av en idrottshall nu. Behovet av en skola i norra Borstahusen ligger längre fram i tiden, säger kommunalråd Jonas Esbjörnsson (S).
– Notera att vi inte säger nej till en skola och en idrottshall i Borstahusen. Vi vill bara skjuta fram detta tills byggnationen av bostäder är igång.

Allt kommer att finas i ett budgetförslag som socialdemokraterna kommer att presentera på kommunstyrelsemötet den 28 maj och sedan på kommunfullmäktige den 17 juni.
– Först vill vi lägga 800000 på att undersöka exakt vad det är för typ av hall som behövs och även var den ska ligga. Tanken är att föreningslivet i Häljarp ska få tycka till. Därefter budgeterar vi 40 miljoner kronor till en ny hall, säger Jonas Esbjörnsson.
– Jag vill dock poängtera att det inte är en hall bara för idrott. Den ska kunna användas även för exempelvis kulturella arrangemang.

Annons
 

Om socialdemokraternas budget skulle klubbas kan ett bygge av en idrottshall påbörjas 2017. Vilka satsningar de vill göra i de andra byarna ber han att få återkomma med.
– Vi är med på satsningen på badet i Härslöv och anser att en hall i Häljarp har högsta prioritet. Just nu ser vi även över vad det finns för behov i Asmundtorp, Glumslöv och Annelöv. Men där är vi inte klara. Det är dock så att byarna har åsidosatts under åtta år av högerstyre och det vill vi ändra på, avslutar Jonas Esbjörnsson.

Noterbart är att socialdemokraterna i sin budget även satt av sju miljoner kronor för att upprusta Idrottshallen i Landskrona under 2016.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser