Annons

Kortfilm på Youtube ska locka elever

Nu ska stadens 15-åringar lockas att välja gymnasieskola i Landskrona med hjälp av en film på Youtube. Landskrona Direkt har bett en handfull ungdomar titta på filmen och ingen lämnades oberörd. Skämskudden åkte fram, likaså smågarvet som efter en pruttkudde.
– Det är humor, ansåg en av killarna som dock inte tänkte byta vald skola på grund av filmen.
– Jag har sökt till Helsingborg för att det är närmsta stället att utbilda sig till svetsare på.

I en video som idag publicerats på Youtube berättar Ulf Bergström, verksamhetschef för gymnasieskolan, vuxenskolan och kulturskolan i Landskrona om fördelarna med att välja att gå på gymnasiet i staden. Samtidigt bjuder han in till en omvalskväll med öppet hus på Allvar Gullstrandgymnasiet och Selma Lagerlöfgymnasiet.

Annons
 

– Gymnasieskolorna i Landskrona drivs av välrenommerade pedagoger med goda resultat. Här finns en levande stadskärna med mysiga fik och bra butiker. Men vi har inte riktigt nått ut med våra budskap till de elever som nu ska välja sin plats på gymnasiet. Därför vill vi prova att kommunicera på ett sätt som eleverna känner igen och kan relatera till. Och få fram vårt budskap på ett underhållande sätt, säger Ulf Bergström.

Brutalt dålig
– Det är det värsta jag sett,
säger en tjej som valt samhällsprogrammet på en gymnasieskola i Lund. På frågan om filmen inte skulle kunna få henne att överväga ett omval och gå i Landskrona istället svarar hon reflexmässigt ”Tvärtom”.
– Det stärker mig att jag valt rätt. Filmen är brutalt dålig, anser hon.

Filmen är inspelad och redigerad för att efterlikna den typ av videos som ungdomar själv spelar in och lägger upp på till exempel webbkanalen Youtube. Det finns många olika format och benämningar på den här typen av videos.
– Ett exempel är en ”haul” som är en video där ungdomar visar upp olika saker och inköp som de recenserar för sina tittar, förklarar Ulf Bergström och fortsätter.
–  Vi vill nå fram till våra ungdomar här i staden och berätta vilken fantastisk gymnasieskola och vilka fantastiska lärare vi har här. Och vilka möjligheter du har om du väljer att gå gymnasiet i Landskrona. Därför väljer vi att göra det i ett format och med ett tonläge som de själva har skapat. Fast nu på vårt sätt, med glimten i ögat.

 – Det var väl en kul film, säger en niondeklassare i Glumslöv  som sökt fordons- och transportprogrammet i Svalöv i första hand. Men att filmen skulle få honom att fundera på ett byte av skola är knappast troligt.
Man borde få reda på mer fakta om vad man tjänar på att gå på Selma eller Allvar Gullstrand. Jag har till stor del valt transportlinjen för att man får körkort, säger han.

Utöver filmen så har ett brev gått ut till elever och föräldrar med inbjudan till en informationskväll den 7 maj.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser