Annons

Blandade insatser för Josse i EM

Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF är åter hemma efter EM i
rytmisk gymnastik i Minsk, Vitryssland. En ny erfarenhet att lägga till meriterna när den målmedvetna satsningen nu fortgår.

Det var 39 länder på plats och nästan alla var representerade med lag, dock inte Sverige som valt att sända endast en gymnast.

Annons
 

Josefine Olsson  inledde med tunnband, som var ganska bra. Men hade ett litet tapp i en så kallad ”Mastery-övning”.  Poängen blev 14, 387 och en placering runt 40:e plats.
– Bollen gick inte bra. Startade med oren hantering och Josefine tappade sedan boll som rullade iväg i en svårighetsövning. Dessutom tapp i ett riskmoment, som drog ner poängen rejält, meddelar gymnastens tränare Jenny Engdahl.

På lördagen tävlade Josefine Olsson i käglor och band.
Käglorna var lite orena, men poängen blev 14, 567 och åter en plats runt 40.
– Bandet var ganska bra, ända till slutsekunden, då Josse kopplade av lite för tidigt och vips var redskapet utanför tävlingsytan, och domarna kunde passa på att göra stora avdrag.

– EM tävlingarna har för Josefines del inneburit att hon förbättrat sig cirka fem poäng totalt på fyra grenar sedan VM i höstas, vilket kan ses som en framgång. Men man får inte tappa sina redskap i den här typen av evenemang. Det kostar. Detta är något Josefine måste träna benhårt på inför kommande tävlingar.

– Resultatet blev alltså lite upp och ner, men Josefine har kapacitet för mer och hon känner detta själv, vilket ger energi till att fortsätta den målmedvetna satsningen, avslutar Jenny Engdahl

Ryssland och Vitryssland dominerade som vanligt tävlingarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser