Annons

Nattsvart för BoIS

Uttrycket ”dåligt självförtroende” har fått ett ansikte. Eller rättare sagt 14. Så många BoISare lämnade den annars så idylliska Harlyckan i Helsingborg efter att ha fått stryk mot förra säsongens division 2-lag Eskilsminne med 3-0. – Historian upprepar sig. Så sa BoIS ordförande Gabriel Munck och skakade på huvudet efter 45 minuters spel på Harlyckan mellan Eskilsminne IF och Landskrona BoIS. Och föga anade han då hur rätt han skulle få efter 90. BoIS, som idag spelade med ett 4-4-2 system, började bäst och hade stort bollinnehav. Till skillnad mot senaste matchen skapade laget även chanser. Bland annat hade Darko Lukanovic ett skott i stolpens insida efter 13 minuten men i stället för att bollen gick i mål så följde den mållinjen och for ut igen. Halvvägs in i första halvlek avtog den tyngsta pressen och i den 37:e minuten hände det som inte fick hända. Eskilsminne anfaller på sin högerkant och alla 2892 åskådare kan se vad som kommer att hända. Ett perfekt inlägg till en helt fristående Peter Milata som enkelt nickar bollen i mål. Än en gång kan man konstatera att kommunikationen inte fungerar i BoIS-försvaret. Andra halvleken började som den första, med stor BoIS-dominans, men samtidigt skapas luckor i försvaret och i den 53:e minuten kontrar Eskilsminne in 2-0 genom Robin Book. Något svar på detta har inte BoIS som tappar i intensitet och 20 minuter senare spikar Emil Åberg slutresultatet 3-0. – Det är precis som i de tidigare matcherna. Vi kontrollerar tillställningen och skapar lägen men gör inte mål. Istället släpper vi in enkla mål efter misstag, säger BoIS tränare Zvezdan Milosevic efter matchen. – Vi behöver få bekräftelse på att vi kan spela fotboll och den bekräftelsen består i att göra mål. När det istället är motståndarna som gör mål så smyger det sig in negativa tankar. Zvezdan inser också att det är hans uppgift att försöka få killarna på bättre tankar. – Det är en ledarskapsfråga. Inför matchen hade han bytt ut ett flertal spelare och även gett direktiv om att spela 4-4-2. – Men det hjälpte inte mycket. Vi skapar chanser och dominerar men får inte in bollen. Det handlar inte om spelsystem. En förändring var att Darko Lukanovic var med från start och han var också inblandad i flera farligheter. – Darko är inte 100-procentigt tränad ännu men han lyfter laget. Han är också tacksam att etablera anfallsspelet på. Några större förändringar inför nästa match blir det inte. – Man ska inte förändra för mycket heller. Då blir det ingen stabilitet. Efter matchen var det upprörda känslor i den tillresta klacken vilka skanderade ”Av med tröjorna” när spelarna skulle tacka efter matchen. Assisterande tränare Billy Magnusson var dock framme och pratade med supportrarna och även sportchef Patrik Johansson var med. – Jag förstår deras frustration. Det här är jävligt tungt för alla involverade, inte minst spelarna. De mår dåligt de också. Jag vet hur hårt de har jobbat och så får de en så förfärlig start. Jag ber därför supportrarna att försöka göra det som jag vet att de är bra på. Att stötta oss. Det är det vi, och framför allt spelarna behöver idag, säger Patrik Johansson. Fyra matcher, en poäng och 7-0 i baken. Närmast väntar hemmamatch mot Öster den 11 maj. BoIS har alltså tio dagar på sig att försöka hitta det självförtroende som kan leda till att man börjar göra mål. Inga mål – inga segrar. Det är nattsvart just nu.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser