Marcus Hansson avgjorde för Glumslöv

Under söndagen ställdes Glumslövs herrar verkligen på prov då man mötte ett svårspelat Tågarps AIK hemma på Örevångs IP, en prövning som man gick segrande ur efter ett sent segermål.

Redan ett par minuter in i matchen såg man en tydlig tendens till hur matchbilden skulle bli, Glumslöv fick ha mycket boll medan Tågarp backade hem, stängde ytor och gjorde det allmänt trångt på egen planhalva för att sedan försöka ställa om och kontra med två-tre gubbar.
Första halvlek såg förmodligen ut precis som Tågarp hade önskat på förhand, Glumslöv blev stillastående och långsamma i sitt bollinnehav vilket gjorde att Tågarps kompakta försvar sällan ställdes på prov. Tågarp hade dessutom ett par bra omställningar men som inte riktigt resulterade i några 100-procentiga chanser.

Med ett så låst spel så var det heller inte överraskande att den första riktiga målchansen skapades genom ett misstag. Tågarp sätter en boll bakom Glumslövs backlinje där Glumslövs målvakt kommer ut för att rensa men missar bollen helt vilket friställer den framstormande Tågarpsanfallaren men Fredric Nilsson gör ett enormt hemjobb och lyckas blocka avslutet med en fantastisk glidtackling.
Glumslöv har fortfarande svårt att skapa några riktiga chanser mot ett mycket samlat och hårt jobbande Tågarp, det närmaste man kommer under den första halvleken är egentligen ett par hörnor, några halvfarliga frisparkar samt ett par skott utifrån, alltså inte särskilt mycket för att sammanfatta. Precis innan pausvilan slår dessutom Tågarp till med en snabb omställning och efter en mycket fin framspelning sätter man 0-1 på ett friläge.

I den andra halvleken kommer Glumslöv ut och tar tag i taktpinnen direkt, med ett lite rakare spel och mer rörelse i sitt anfallsspel sätter man en helt annan press på sina motståndare. Man vinner tillbaka boll högt upp i banan och Tågarp faller allt längre ner i sitt försvarspel vilekt resulterar i att deras omställningar nästan helt upphör. Glumslöv vaskar fram ett gäng riktigt heta målchanser de första 20 minuterna av andra halvlek där det hetaste utan tvekan är ett friläge från halva plan, tyvärr går avslutet i stolpen och den efterföljande returen räddas av en Tågarpsförsvarare på mållinjen. Mitt i Glumslövspressen skapar Tågarp en riktigt bra chans när man kommer i ett 3 mot 2 läge men avslutet från nära håll är tamt och Rasmus Andersson i Glumslövsmålet gör en relativt enkel räddning tillslut.

Med cirka tjugo minuter kvar av matchen går Glumslöv ner på en trebackslinje för att få ännu mer tryck på sina motståndare, man fortsätter att skapa chanser men målen lyser fortfarande med sin frånvaro. I den 83:e minuten får Glumslöv äntligen utdelning när Marcus Rietz elegant möter en perfekt slagen frispark och skallar in 1-1. Glumslöv nöjer sig dock inte med en poäng utan man fortsätta att trycka på för ett segermål och i den 92:a minuten hittar Nazar Al-Greity ut med en fin passning till Filip Persson som skickar in ett hårt inlägg längs marken och där dyker Marcus Hansson upp och trycker in slutresultatet 2-1 till Glumslöv.
– Hela laget förtjänar beröm för att man gjorde jobbet som behövdes för att bryta ner ett svårspelat Tågarp. Det var även kul att se hur Marcus Rietz styrde och ställde och visade vilken pondus han har. Han var värd målet, säger Magnus Kjellsson, tränare i Glumslöv.

Till arkivet