Annons

BoIS formsvacka allt djupare

BoIS befinner sig i en formsvacka av sällan skådat slag. Inte sedan den 25 augusti ifjol har man vunnit på IP. Och idag åkte de randiga på en stjärnsmäll av gästade Husqvarna som vann med hela 3-0 i den sämsta fotbollsmatch som spelat på Idrottsplatsen på mycket lång tid. Förlusten innebär att laget ligger näst sist i tabellen och BoIS är seriens enda lag som inte lyckats göra något mål.

1309 åskådare på Idrottsplatsen fick på söndagen se en bedrövlig fotbollsmatch. BoIS var totalt håglösa och Husqvarna var inte bättre. Gästerna vann dock på att deras taktik, som gick ut på ett kompakt försvarsspel, lyckades. Det var också de som skapade de två bästa chanserna i första halvlek.
I den andra halvlekens inledning hade BoIS bollen i mål men linjedomaren vinkade för offside. Av någon outgrundlig anledning passar en helt fri Samuel Aziz den offsidestående anfallskollegan Muamet Asanovski istället för att skjuta själv.

Annons
 

Istället var det Abdulai Zakaria i Husqvarna som från drygt 20 meter smekte in Husqvarnas ledningsmål i den 53:e minuten.
Därefter blir en seg match ännu segare. Målvakten ska knyta skorna, vem som ska kasta inkast diskuteras, bollen ska bytas vid utsparkar med mera.
Men BoISarna visade inga som helst tendenser på att gasa. Istället var det lojt och saktfärdigt och när Husqvarna gör två mål på två minuter i slutskedet av matchen töms läktarna snabbt.

– När dom gör 1-0 tappar vi konceptet helt i både försvar och anfall. Trots att vi har fem anfallare på plan så skapar vi inget och det håller inte, säger BoIS tränare Zvezdan Milosevic. Och han är inte nådig i sin kritik mot sina spelare.
– Nu måste alla gå till sig själva. Alla måste visa inställning mot såväl föreningen som publiken. Det gör dom inte idag. Istället har många spelare en överlägsen attityd och tror att de är för bra för denna serien. Ta Andrew Stadler tillexempel. Han visar med hela sitt kroppsspråk att han inte vill offra sig. Det är bara Igor Arsenijevic som visar attityd idag. Alla andra måste fundera över vad de är med på.

Närmast väntar det första Skånederbyt då BoIS åker till Helsingborg för att möta Eskilsminne på fredag.


Stor matchhjälte i Husqvarna var Abdulai Zakaia som gjorde deras två första mål.


Markus Küce har just gjort 0-3.


BoIS tränare Zvezdan Milosevic vädjar förgäves till sina spelare att visa attityd.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser