Annons

Tjejer klara för Karnevalen

Den 23-25 juli är det karneval i Landskrona och nu har de fyra första banden som ska uppträda släppts. Faktum är att samtliga är tjejer. De som dyker upp är Little Jinder, Kumba, Maja Francis samt tre sångfåglar som bildar bandet Divine.
– Vi vill satsa lite extra på tjejerna i år, berättar Lena Bergkvist, en av en av arrangörerna.
– Och för att visa detta låter vi årets första släpp bestå av enbart tjejer. Och inte vilka donnor som helst. tre soloartister som tillhör Sverigeeliten samt en trio som vi flyger in från London.

Little Jinder, dotter till riksspelman Åsa Jinder, har haft ett intensivt år bakom sig, med hyllade singlar som “Ful och Tråkig Tjej” och “Vita Bergens Klockor” som snurrat på A-rotation på P3.  I höstas släpptes hennes debutalbum på svenska, “Little Jinder”, som i februari tilldelades en Grammis för “Årets Pop”.

Annons
 

Det var många som fick upp ögonen för Kumba, tvåbarnsmamman från Landskrona, på Linda Piras “Knäpper mina fingrar (remix)”. Debutsingeln I Staden hördes för första gången i radioprogrammet “En kärleksattack på svensk hiphop” på P3 och släpptes senare under 2014.  Allra senast syntes Kumba i TV4-satsningen “Lyckliga gatan” där hon tolkade låten “Bra vibrationer” av Kikki Danielsson, en låt som på bara två veckor spelades över en halv miljon gånger på Spotify.

Maja Francis är 29-åringen från Ängelholm vars musik har beskrivits som ”glittret i asfalten” och som ”rosa ballonger en mulen dag, till rytmen av galopperande enhörningar”.

Divine består av Alanna Stone, Alison Doyle och Kim Bergkvist. Det är tre sångerskor som utgår från London. Alanna kommer ursprungligen från Kanada, Alison från Irland och Kim från Landskrona. Tjejerna mötters för första gången då de spelade i samma cabaret i London. Tillsammans hyllar de bland annat stora sångerskor från 60- och 70-talet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser