Annons

LKGF dominerade på hemmaplan

Landskrona Kvinnliga GF arrangerade Regionstävling 2 i Glumslövs IH under lördagen. Alla regionens klubbar och en specialinbjuden klubb från Norge, Storöya GT från Oslo fanns på plats för att göra upp om medaljerna.

Ungdomstrupp och Duo tävlingen var även öppen för nationellt deltagande, vilket Södertälje och Stockholmsklubben SOL-flickorna nappat på.
 
Miniorklassen inledde den långa och intensiva tävlingsdagen och det var glädjande att se två hemmagymnaster överst på prispallen. Emma Nilsson och Linnéa Larsson delade guldet efter jämna insatser i grenarna rep och band. Båda körde de obligatoriska programmen utan större misstag och vann mycket på just sin jämnhet.
– Sanna Agic som är en mycket lovande gymnast för framtiden hade lite problem i grenen band och förlorade poäng där. Hon slutade sjua, rapporterar Jenny Engdahl.
 
Ungdomstrupperna och Duo-tävlingen följde sedan.
Den norska klubben tog hand om guldet med Landskrona truppen “Röd” – de lite längre flickorna och “Svart” – de lite kortare gymnasterna på silver respektive bronsplats i fristående tävlingen.
 
Duon vanns av LKGF genom Doruntina Goxhuli och Wilma Mårtensson.
– De båda genomförde lugnt och säkert sitt tunnbandsprogram. Roligt att se två så olika typer av gymnaster när de tävlar individuellt, kunna bli så bra tillsammans, tillstår Jenny Engdahl.
 
När ungdomstrupperna sedan fick välja handredskap blev det guld till arrangörsklubben med käglor. Här har klubben inlett en långsiktig satsning på trupp med handredskap som ska utmynna i en juniortrupp. Truppen ska redan till hösten satsa mot NM i Köpenhamn 2016.
– Alla flickorna som har “rätt ålder” är med i satsningen och sedan får vi se vem som tar plats i den slutgiltiga truppen, där det ska ingå  fem till sex flickor, säger Jenny Engdahl och gläds åt en väldigt bra start på “projektet”.
 
Ungdomsklassen som tävlade i rep och band vanns inte helt oväntat av Meja Engdahl-Petersson.
– Meja körde bra i både rep och band och ligger betydligt före övriga flickor i sin utveckling just nu. Tvåa blev Tuva Henckel som utvecklats mycket på sista tiden. Bra och jämna körningar även av henne. Emma Jönsson, en liten charmig gymnast som också kan bli hur bra som helst belade en hedrande fjärdeplats. Astrid Kristensson-Nilsson blev sexa, Alma Månsson elva, Lucia Modéer  15:e och Celine Vergara 16:e.
 
Juniorklassen fick även den delat guld genom Doruntina Goxhuli och Agnes ElgAppelros, Nevis RG. Wilma Mårtensson tog hand om bronset.
– Både Doruntina och Wilma gjorde stabila insatser i grenarna rep och tunnband. De tränar flitigt har fått rutin i sitt tävlande.
 
Josefine Olsson tog guldet i seniorklassen före Olivia Kristensson-Nilsson och Emma Lindahl på bronsplats.
– Josefine och Olivia har just nu en bra stabilitet i sitt framförande och framförallt Olivia visar nyvunnen proffsighet på mattan. Sådant som kommer när man är ute mycket internationellt och tävlar. Emma visade mycket bra tunnband men sedan blev det lite problem i grenen band.
Josefine passade även på att testköra sina övriga två grenar inför EM och få dem bedömda. Lite småfix finns kvar att arbeta med för att det ska se riktigt proffsigt ut.

Annons
 

Lördagen avslutades med mingel och mat tillsammans med norska gymnaster, tränare och föräldrar. Sedan fortsatte helgen med träning tillsammans under dagen. Josefine Olsson fick lite “inputs” inför EM från medföljande och mycket rutinerade tränarduon i Snaröya GT.


Linnéa Larsson (bilden) delade guldet i Miniorklassen med Emma Nilsson.
Foto: Leo Erdfelt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser