Annons

Landora vann derbyt

Första bortamatchen i serien för BK Landora och det mot en motståndare, Häljarps IF, som man nästan alltid förlorar mot på bortaplan. Denna gången ville BKL annorlunda.

Derbyt inleddes avvaktande fram till den åttonde minuten då gästerna får första hörnan som nickas bort vid främre stolpen ut mot kanten där Haris Zunic tar emot den, vandrar inåt och  gör ett instick till Ahmed Maussod mot kortlinjen som drar bollen hårt efter marken mot bakre stolpen och där dyker Hussein Bensaid upp och slår in lädret i tomt mål till 0-1.
– Därefter känns det som vi har stenkoll på matchen, säger BK Landoras tränare Thomas Mähler.

Annons
 

I den  28:e matchminuten får dock Häljarp en hörna som går mot främre stolpen och där Jesper Olofsson dyker upp och skarvar den i bortre hörnet till 1-1. En kalldusch för gästerna som dock ganska omgående kan replikera.
Ett skott från Ahmed Maussod, halvräddas av Häljarpskeeper  Philip Davidsson och på returen dyker Linus Lindberg upp och gör 2-1.

Andra halvlek hinner knappt börja när Danijel Dragisic drar på sig en skada i låret och får utgå och det blir lite omflyttningar i Landora. I den 64:e minuten erövrar gästerna bollen och med en perfekt kontring där en frispelad Hussein Bensaid kallt lobbar in 1-3.
– Häljarp gör sitt bästa för att flytta fram sina positioner och försöker såra oss med mycket inlägg men utan att skapa några hundraprocentiga lägen, säger Thomas Mähler som i slutminuten får se Haris Zunic fastställa slutresultatet till 1-4 på en säker slagen straff.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser