Knut Svensson ställer ut foto i Pumphusets Bar i Borstahusen

Med ”Minnesbilder och Khouvieng, några ögonblick” visar Knut Svensson ett axplock av sina fotografiska minnen. Knut Svenssons bana som fotograf tog sin början under 196-talet då den inköpta första ”riktiga” kameran, Pentax S1, blev en trofast följeslagare på resor till Jugoslavien, England, Italien och Grekland. Knut Svensson f 1946, Landskrona 1989 – bosatt på Ven favoritkamera: Fuji X-Pro1, 56mm 1:1.2 www.flickr.com/knut_s/sets Aktuell med utställning på Pumphuset under perioden 16/4-31/5 Att finna annorlunda miljöer, människor och händelser, det var något som fotografen började uppskatta och fick smak på. Hemma i mörkrummet var det nervkittlande att arbeta med framkallning och kopiering och återuppleva fotograferingsögonblicket. Portugal och Guinea-Bissau dokumenterades under åren 1988-1992. Från denna period är bilderna ”Kvinna vid Rio Mansoa” och ”Stolt guinean med cykel”. Åren 2003-2005 hade Knut möjlighet att göra ett antal resor till Bangkok med spännande upptäckter av asiatiska miljöer, Bangkoks gator och gränder och den mäktiga floden Chao Praya. Fotoresan och fotograferandet accelererade genom att Laos blev nästa anhalt. Sedan 2006 och fram till nu har många resor gjorts till Laos. Vientiane, huvudstaden, inbjuder till bildvandringar exempelvis längs Boulevard Khouvieng och att där vistas mitt bland motiven, människorna och händelserna, det är en fest för fotografen. Att stanna en stund vid något av Vientianes många tempel är rogivande, att se munkarnas gula och röda dräkter med tempelbyggnaderna som bakgrund är en stark färgupplevelse. – Jag hoppas att många skall bli intresserade av och stanna till vid bilderna som ingår i utställningen, säger Kurt Svensson avslutningsvis. Bilderna visas på fotoväggarna i Pumphusets bar i Borstahusen från den 16 april till den 31 maj. Invigning i närvaro av fotografen sker deb 16 april klockan 18.00.

Till arkivet