Annons

Till Minsk via Pesaro

Josefine Olsson, Landskrona Kvinnliga GF förbereder sig inför EM i rytmisk gymnastik i Minsk. Under det gångna veckoslutet var det World Cup i italienska Pesaro som gällde.
Med på resan fanns även Olivia Kristensson-Nilsson samt bästa kompisen Alma Ljungkvist från Göteborgsklubben GF Energo samt GF Uppsalaflickornas juniortrupp.

Världens bästa gymnaster fanns på plats och Josefine Olsson  var “mitt i smeten” med startnummer mellan de ryska och ukrainska världsstjärnorna.
– Tunnbandet som inledde hennes tävling var väldigt bra tills en svår övning som kan ställa till förtret var avklarad och Josefine drog en lättnadens suck. Vips var både tunnbandet och Josse utanför tävlingsytan och ett onödigt poängavdrag drog ner poängen. Lite försmädligt just i den inledande och ack så viktiga första grenen, meddelar Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF.

Annons
 

Bollen gick däremot bättre.
Det bästa bollprogrammet som visats på internationell tävling av Josefine i år, anser tränaren.
– Käglorna som inledde dag två gled ur Josses hand inför en poänggivande svårighet och det som brukar vara hennes stabilaste program blev tvärt om denna gång. En väldigt sammanbiten Josefine avslutade tävlingen med ett bandprogram som gav råg i ryggen inför EM. Poäng 14,90, hennes högsta internationella poäng någonsin. Det kändes skönt att få avsluta tävlingen snyggt.

Vann gjorde Yana Kudryavtseva, Ryssland.

Olivia Kristensson-Nilsson och Alma Ljungkvist tävlade i en lagtävling som gick parallellt med WC-tävlingen. Olivia gjorde två stabila och fina insatser i grenarna tunnband och käglor.
– Olivia växer och tar för sig mer och mer på de internationella starterna. Det är väldigt skoj att se hennes utveckling. Träningsflitig och tävlingsmotiverad som få, berömmer Jenny Engdahl vars adept alltså inte kunde vara med på Landskronagalan i fredags och hämta priset som Årets Nykomling 2014.

Alma Ljungkvist kompletterade det hela med bra insatser i boll och band. Ryssland vann lagtävlingen. GF Uppsalaflickorna gjorde två bra framträdande i sitt bollprogram. Ryssland vann även denna tävling.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser