Annons

Seger i premiären för Wormo

Det blev en härlig lördag på Exan för IK Wormo i återkomsten till division 4 med soligt och varmt väder och en månghövdad publik. IK Wormo hade bjudit in gamla wormoiter på sillamacka dagen till ära och på Exan syntes flera ”Golden oldies” bland publiken. Glädjande var att Exans blå eleganter vann över Helsingborg Östra med 2-1.

Matchen började i IK Wormos favör. Laget tog direkt hand om spelet och kontrollerade gästande lag, Helsingborg Östra, som slutade fyra förra säsongen och är ett förmodat topplag även i år. Det tog dock ett tag innan rejäla målchanser uppstod för hemmalaget och i den 33 minuten slog Emil Zemirek till på ett inspel i boxen där han kämpade sig till bollen och tryckte in ledningsmålet.
Wormo skapade nu en hel del och kom till bra chanser att utöka ledningen bland annat genom Rasmus Andersson och Kim Persson, men fick nöja sig med 1-0 i halvtid.

Annons
 

I andra halvlek började Östra lyfta lite längre bollar och trycka ner Wormo i banan. När utmärkte Jonas Lindh blev hårt tagen (frispark uteblev!) på mittplan så rann Östra igenom och hade inte Emil Zemirek med dödsförakt i full fart kolliderat med stolpen och samtidigt petat undan bollen från mållinjen hade Östra haft en kvittering.
Tyvärr resulterade den påföljande hörnan i kvittering då Wormo inte orkade hålla undan tunga Östra-pjäser på första stolpen.

Östra flyttade fram ännu mer och tryckte på så Wormo fick ägna sig åt kontringar och faktiskt lyckades man bara fyra minuter efter kvitteringen att vända tillbaka till ledning. Målet kom efter en frispark från sidan av straffområdet av Martin Baric som hittade fram till Amer Malicevic (duktig mittback vid sidan av Lindh) och 2-1 till Wormo var ett faktum. Nu öste Östra på med allt man hade men det starka Wormo stod emot till slutsignalen.

– Ja, det var ett hårt tryck vi utsattes för men killarna visade en härlig kampvilja i slutet. Sett över hela matchen tycker jag att vi vinner fullt välförtjänt. Redan i samlingen före matchen syntes att killarna var ordentligt laddade och fokuserade så jag visste att vi skulle ge Östra en match om poängen idag. Skönt att ta hem alla tre. säger Dick Melin, tränare i IK Wormo.

Vi noterar att Borstahusens BK, vilka spelar i samma serie som Wormo, föll i sin premiär mot Åkarps IF med 0-1 på bortaplan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser