Annons

Tung förlust för BoIS i premiären

1625 åskådare. Där har ni dagens glädjeämne när det var seriepremiär för BoIS. Motståndarna Oddevold hade en bra chans medan BoIS hade en handfull. Trots detta vann gästerna med 1-0.

BoIS började matchen bäst och redan efter en dryg minut reflexräddade Erik Dahlin i Oddevoldmålet en nick av Andrew Stadler. Pressen fortsatte men några rejäla chanser lyckades de randiga inte skaka fram så långt.
Efter 20 minuter bryter Oddevold ett BoIS-anfall och kapten Johan Patriksson får bollen en bit in på egen planhalva. Han lyckas ta sig loss från mittfältarna och utmanar BoIS trebackslinje. Ingen går dock på honom och han kan utan problem prickskjuta in bollen till höger om Jonas Sandqvist.
Efter målet tappar BoIS sitt spel och uppträder närmast skärrat. Inte förrän i slutet av halvleken tar de åter kommandot men några mål blir det inte.

Annons
 

I andra halvlek gasar de randiga på och trycker på rejält. Dessutom kommer målchanserna. Först skjuter Marko Mugosa efter ett inlägg av Andrew Stadler och några minuter senare är det Stadler själv som missar ett gyllene läge genom att skjuta utanför. Marko Mogusa får ytterliggare ett gyllene läge innan Samuel Aziz skjuter bollen över med ett öppet mål framför näsan.
I det läger har BoIS gästerna i ett järngrepp. Då drar en Oddevoldspelare Philip Andersson i armen. Först blir det lite tjafs och sedan urartar det till ett allt större bråk och det tar domare Alexander Pavlovic flera minuter att lugna spelarna och dessutom prata med matchdelegaterna om något inkastat föremål.
I detta läge tappar BoIS fokus och lyckas inte fortsätta sin press och Oddevold kan vinna matchen.
– Vi var på gång där men föll in i deras grej och det straffade sig, säger BoIS tränare Zvezdan Milosevic efter matchen.

Oddevolds tränare Lars-Olof Mattsson var av naturliga skäl glad efter matchen.
– Vi visste att BoIS skulle ha mycket boll. Men vi lyckades med vår taktik. Men det är klart att det känns lite som att vi rånade BoIS på poängen.

Detta var dock inte som Zvezdan Milosevic ville höra talas om.
– De rånade inte oss på något. De spelade efter sina förutsättningar och gjorde det bra. Vi borde gjort mål på några av våra chanser. Så enkelt är det, säger tränaren och funderar över Oddevolds mål.
– Vi hade pratat om exakt detta, att åttan (Johan Patriksson. reds. amn) måste stoppas till varje pris. Vi skulle ha tagit en frispark redan när han var vid våra mittfältare men det gjorde vi inte. Sen har vi tre backar som möter upp men lyckas ändå inte stoppa honom, säger Zvezdan Milosevic och Jonas Sandqvist är också störd över hur målet gick till.
– Det är inte första gången i år våra motståndare får springa 60 meter och sedan avsluta. Det känns tradigt. Men det är inte där vi förlorar matchen. Vi måste helt enkelt göra mål på sådana lägen, säger målvakten.

Zvezdan Milosevic är annars nöjd, framför allt med andra halvlek.
– Det blir lite tillknäppt i första halvlek efter målet men i andra halvlek spelar vi bra, avslutar tränaren.


Matchens enda målskytt heter Johan Patriksson.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Viktor Svensson och Daniel Jarl var framme på fasta situationer men Erik Dahlin var omutlig mellan stolparna.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Andrew Stadler hade ett flertal chanser.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Samuel Aziz har just missat öppet mål.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Med en kvart kvar av ordinarie tid uppstod kaos i samband med en frispark och i det läget tappade BoIS den press man haft större delen av andra halvlek.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


BoIS tränare Zvezdan Milosevic konstaterar att BoIS förlorar premiärmatchen på IP.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Jonas Sandqvist är tillbaka på IP.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se


Och så var även Claes Cronquist som i samband med att matchen blåstes igång tog emot ett bevis för att han är med i BoIS Hall of Fame av föreningens ordförande Gabriel Munck.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser