Annons

Carl Fredrik Reuterswärds liv och verk presenterades

Thomas Millroth är en svensk konsthistoriker, kritiker, konstkurator och författare till ett fyrtiotal böcker, de flesta om konst. En konstnär som han kan det mesta om och dessutom är vän med är Carl Fredrik Reuterswärd. På torsdagen befann han sig på museet och berättade den spännande och intressanta historien om konstnärens idévärld.
Samtidigt passade konstintendent Birthe Wibrand på att visa en del av de verk som konstnären donerat till museet och som inte finns till allmän beskådan.

Samtalet ägde rum i lokalen som inhyser Carl Fredrik Reuterswärds utställning på första våningen i museet.


Förutom de verk som hänger på väggarna i museet så finns det cirka 200 andra alster signerade Carl Fredrik Reuterswärd i kulturförvaltningens ägo. En del av dessa visade konstintendent Birthe Wibrand upp på torsdagen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser