Invigningsfest på Jönsaplan 2017

En enig kommunstyrelse beslutade idag att godkänna det exploateringsavtal mellan staden och Arne Paulssons Byggnads AB som innebär att den senare uppför ett fyrstjärnigt hotell och nya bostäder på Jönsaplan. Om allt går som på räls kommer hotellet med sina 130 rum, flådiga spa-anläggning och storslagna restaurang samt drygt 40 bostadsrättslägenheter stå klart på Jönsaplan 2017.
– Detta blir en injektion i en stadsdel som annars delvis är död, säger kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) och gläds åt att det nu skapas en ny ”målpunkt i stan”.
– Det här kommer att dra besök till sig, säger han och syftar på mer än övernattningsgäster.
– Det blir en tjusig spa-anläggning högst upp med utsikt över sundet samt en restaurang öppen för alla.

Någon risk för en överetablering av spa-anläggningar i Landskrona nu när även Mötesplats Borstahusen invigt en finns inte enligt Torkild Strandberg.
– Man vänder sig helt enkelt till olika kundsegment. Detta innebär dessutom fler jobb till stan, fastslår Torkild Strandberg trots att Hotel Öresund som kommer att driva den nya anläggningen lägger ner sitt nuvarande hotell.
– Man kommer att få en större beläggning, fler gäster i restaurangen och i spa:et, säger han och Miljöpartiets kommunalråd Mikael Fahlcrantz sufflerar.
– Som det är idag väljer många att ta in på hotell i Helsingborg fast de har ärenden i Landskrona. På hotellet kommer även finnas konferensmöjligheter.

Vad som kommer att ske med nuvarande Hotel Öresund är inte klart mer än att det kommer att säljas för att finansiera det nya hotellet. Om kommunen kommer att köpa någon av fastigheterna som idag inhyser Hotel Öresund är inget Torkild Strandberg kan svara på.
– Vi kommer naturligtvis att vara behjälpliga att hitta en lösning. Men vad det innebär rent konkret är på tok för tidigt att säga idag, svarar han.

Bostäderna som kommer att uppföras på Jönsaplan kommer att bli bostadsrättslägenheter där man i markplan kommer att bygga kommersiella lokaler. Exploateringsavtalet ska nu godkännas av kommunfullmäktige och ganska så omgående efter det kommer försäljningen av lägenheterna att påbörjas. Framför byggnaderna, mot Sofia Albertina kyrka, kommer ett stort torg att skapas för att binda samman gammalt och nytt. Även grönområdena mellan husen kommer att vara öppna för allmänheten.

Till arkivet