Annons

Fredagsmys med Wilson på P1

Imorgon, fredagen den 10 april startar Wilsons vecka – P1:s nya fredagssatsning med, den i Landskrona uppväxte, Roger Wilson som programledare. Wilsons vecka summerar de viktigaste händelserna inom kultur och nöje från veckan som gått, och blickar framåt mot helgen och nästa vecka. Programmet avslutas med en längre intervju med en aktuell teaterprofil, i första programmet är Martina Montelius gäst. Mer om Roger Wilson Roger Wilson är Sveriges Radios förre Kulturkorrespondent och han var från 2008 till 2014 programledare för P1:s filmprogram Kino. Han har också hörts i talkshowen Wilson i P1, P3 Homo, P3 Kultur och Flipper i P3 och bloggar just nu varje dag om sina upplevelser framför skärmen där ständigt nya avsnitt av Star Trek rullar under 1,5 år. Frågan är dock om inte den kulturella banan började i Amatörteaterföreningen Harlekin där han var aktiv tillsammans med bland andra konstnären Niclas Zander och författaren Jonas Bergh. Wilsons vecka lotsar lyssnarna till de bästa filmerna, böckerna och tv-serierna och varnar för bottennappen. – Programmet är som en gammal hederlig fredagsbilaga, säger programledaren Roger Wilson. – Vi proppar dig full med all kunskap du behöver inför helgen, alla namn att namedroppa på den där middagen du är lite nervös för, och vilken kultur som är det bästa sällskapet för den ensamma. Jag brukar säga att vi ska bjuda på fredagsmys med analys, ungefär. Varje vecka avslutas Roger Wilsons fredagspass med en längre intervju med en aktuell teaterprofil. Premiärprogrammet den 10 april gästas av Martina Montelius, författare, dramatiker och teaterchef på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Andra gäster under våren är bland andra dramatenskådespelaren Johan Rabaeus och Stockholms Stadsteaters nya chef Anna Takanen. Sändningstid Wilsons vecka sänds i P1 fredagar kl. 18.15-19.30 med start 10 april. Kan även höras – direkt och i efterhand – på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser