Annons

Falconstjejer tog silverplatsen i DM

Under påskhelgen spelades Skånemästerskapen (DM) runt om i Skånes innebandyhallar. SST NET Falcons F12-lag begav sig tidigt i ottan på påskdagen till Munka Ljungby för att delta i gruppspelet. Första matchen spelades mot Munka Ljungby kl 08.00 och trots den tidiga timmen vann Falcons med 7-1. Lagets huvudtränare, Franko Gobic, var väldigt nöjd efter att laget gått obesegrade genom gruppspelet och därmed var klara för semifinal i slutspelet.
Härlig inställning hos spelarna och ett riktigt bra spel. Mycket klapp-klapp och man höll sig till spelplanen, som tjejerna själva lade upp, konstaterar en stolt Franko Gobic.
Vinsten mot IK Stanstad var den roligaste. Där visade de verkligen sitt kunnande och den matchen var också avgörande för gruppsegern.

Annandag påsk och dags för slutspel och semifinal mot FBC Engelholm i Kristianstad Arena. Matcherna spelades 2×15 min. Rebecca Björklund gav Falcons en tidig ledning till stor glädje för alla supportrar på läktarna. Det visade sig bli en väldigt jämn match och tyvärr hade Falconstjejerna inte tagit med sig det fina spelet från gruppspelet. FBC Engelholm lyckades kvittera med några minuter kvar av den första perioden.

Annons
 

Falcons tjejer spelade nu på ren vilja och kämpatakter och i den andra periodens inledning satte Kajsa Månsson ett välplacerat distansskott i motståndarburen. Engelholm hade ett bra spel och Falcons fick slita hårt i försvarsspelet. Freja Jovanov i Falconsmålet flög mellan stolparna och bjöd på många fina räddningar. 2-1 stod sig matchen ut och det var lyckliga spelare som nu hade tagit sig till en DM-final.

FC Helsingborg, med en stor och stark trupp, väntade nu i finalen. Falcons tjejer var verkligen tagna av stundens allvar och det var sammanbitna och nervösa spelare som värmde upp i korridoren utanför hallen. Falconstjejerna kämpade och slet men orken räckte inte till mot FCH, som gick till periodpaus med en 2-0 ledning. I andra periodens inledning reducerade Kajsa Månsson till 2-1, men kort därefter utökade FCH sin ledning till 3-1 och stod till slut som segrare med 4-1.

Det var många djupt besvikna spelare i Falcons som hade svårt att hålla tillbaka tårarna under prisutdelningen. Tränarna, Franko Gobic och Jörgen Karlsson, tog ett långt snack med tjejerna efter matchen och så småningom började leenden och glädje över DM-silvret visa sig i laget.
Vi förlorade inte guld utan vi vann ett silver!, betonade Franko Gobic för spelarna.
En enormt fin prestation. Man får inte glömma att vi ställde upp med bara två tjejer med rätt ålder. De andra i laget är ett till två år yngre.
Bortsett från förlusten i finalen, gick laget obesegrade genom grupp- och slutspel.

Härnäst väntar cupspel i Warbergsspelen den kommande helgen för tjejerna i Falcons F12.


Kajsa Månsson sätter ett mål i semifinalen mot FBC Engelholm.
Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se


Falcons F12-tjejer tackar Ängelholmsspelarna efter semifinalvinsten.
Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se


Grymt beskvikna spelare efter finalförlusten mot FC Helsingborg.
Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se


Falcons F12 lyfter tillsammans silverpokalen och mottar publikens jubel.
Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se


Eftersnack. Besvikelsen lägger sig och ersätts av glädje och stolthet.
Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se


Supporter som fixar en groupie. Foto: Ulf Bjarke – www.foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser