Annons

20-åring sköts i foten

Strax efter klockan 18 på onsdagen fick polisen larm om skottlossning på Ödmanssonsgatan i Landskrona. Enligt vittnesuppgifter avlossades fyra skott från en bil och ett av skotten träffade 20-åringen i foten. Bilen försvann därefter från platsen i hög fart. Den skottskadade mannen, som är känd av polisen, fördes till sjukhus får vård.

Senare på kvällen hade polisen en kontroll på motorvägen i höjd med Rydebäck. En bil vägrade stanna och polisen tog upp jakten som fortsatte in på Landskronavägen. Jakten slutade med att bilen krockade och polisen fick jaga ifatt tre personer som försökte fly till fots.
I bilen påträffades ett skarpladdat skjutvapen. Om det är samma vapen som användes tidigare på kvällen i Landskrona får en tekniskt undersökning visa.

Annons
 

De tre gripna är i 20-årsåldern och hemmahörande i Malmö och även de är tidigare kända av polisen. Någon koppling mellan männen och den skottskadade Landskronabon har polisen inte hittat i skrivande stund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser