Annons

EU-migranter avhyses från ödehus

De EU-migranter som för drygt två veckor sedan intog ett förfallet ödehus utanför Asmundtorp kommer att avhysas. Detta står klart efter att polisen efter många om och men kommit i kontakt med ägaren av fastigheten. Ägaren har inte givit något medgivande till någon om att bo i huset.
– Det innebär att vi nu kan avhysa de personer som kan befinna sig i huset. Under tisdagen var huset öde men vi kommer bevaka platsen. Vilken brottsrubricering som kan bli aktuellt i detta fall är fortfarande oklar, säger Anneli Manelli, chef för polisen i Landskrona.

Samtidigt står det klart att en person gjort en JO-anmälan mot polisen för att de inte agerade när det blev känt att EU-migranterna flyttat in i huset. Anneli Manelli har full förståelse för att allmänheten kan uppfatta situationen som märklig och hon välkomnar den granskning som Justitieombudsmannen nu kommer att göra. Hon är dock övertygad om att polisen handlat rätt.
– Det är den lagstiftning vi har att förhålla oss till och vi kan inte ha agerat på något annat sätt. Vi har hela tiden försökt att få tag i ägaren för att höra hans inställning. Polisen kan inte bara gå in och kasta ut folk utan först få bilden klar för sig, säger Anneli Manelli.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser