Annons

Bluesbidrag till Cancerfonden

Fuck cancer –  med hjälp av blues. Alla drabbas vi på något vis. Själva eller genom en närstående.  Många försöker också på ett eller annat vis bidra för att få bukt med någon av de cirka 200 olika formerna som finns av sjukdomen. Nu ska ett gäng stolta musiker och en krögare med hjälp av bluesmusik samla in pengar till cancerforskningen.

Det är förskoleläraren Göran Andersson, kanske mer känd som Gander i Sander & Gander som åter är initiativtagare. Senast det begav sig var i fjol höstas då Göran Andersson skapade en musikberättelse som uppfördes i Sofia Albertina kyrka respektive Asmundtorps kyrka.
Två år tidigare hade Göran Andersson förlorat en nära vän som drabbats av cancer.

Annons
 

Nu tänker Göran Andersson arrangera Bluesbidraget.
– Jag presenterade min idé för Olof Svensson som driver Slottscaféet om att arrangera en blueskväll i syfte att samla in pengar till cancerfonden. ”Jag ställer upp med lokal” sa han direkt, berättar Göran Andersson som sedan via Facebook började förhöra sig bland vänner om hur de såg på idén. Snart hade han fått med sig Lars Odeholm på Sensus som bidrar med ljudanläggning samt en mängd musiker som bidrar med blues.
Jag är jätteglad  att vi faktiskt fick mina favoritband och artister att ställa upp ideellt för den goda sakens skull, säger en leende Göran Andersson och fortsätter.
– Och alla gäster som kommer bidrar med valfritt belopp till cancerfonden.

18 april
Bluesbidraget på Slottscaféet går av stapeln lördagen den 18 april. På scen klockan 20.30 står The LoneSharks, klockan 21.30 går Gone fishing upp och det hela avslutas 22.30 då Ingrid Savbrant intar scen och backas upp av Red Rooster med bland andra Göran Andersson på bas.

Det är fri entré. Restaurangen är öppen med både mat och dryck. Detta ska man inte missa, avslutar Göran Andersson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser