Annons

Siwan mellanlandade i barndomsstaden

På klassisk Landskronamark sprang vi idag på ingen mindre än Siw Malmkvist. Tillsammans med syster Lilian avnjöts stekt fläsk med löksås på Slottscaféet.
– Löksås har jag inte ätit sen jag var liten men detta var jättegott. Skriv det, uppmanar Siw Malmkvist. Anledningen till besöket i barndomsstaden är ett mellanstopp i den kritikerrosade musikalen Flashdance som nu förflyttar sig från Göteborg till Malmö.
– Ni ska väl skriva om Flashdance?, undrar Siw Malmkvist när hon hejdar redaktionen på väg ut från en lunch.
– Flashback, ska du spela med dem?, undrar en av redaktörerna.
– Vilken cool idé att de ska köra Siwan-låtar med dig, fortsätter han.
– Nej, nej, Flashdance i Malmö. Det är fantastsikt. Vi gör fyra föreställningar på Malmö Arena i helgen. Det är så kul så jag hade gärna gjort tolv, säger Siwan och ler stort.
Syster Lilian bekräftar att föreställningen är värd ett besök.
– Det är en fantastisk show. Gå och se den om ni har tillfälle.

”Flera dansnummer är spektakulära i såväl koreografi som utförande och med sköna insatser från veteraner som Siw Malmkvist och Charlott Strandberg är underhållningen aldrig längre än en jumping jack bort.” skrev GP:s recensent Daniel Claeson nyligen och delade ut  en fyra i betyg.

Annons
 

Utöver en storslagen show får besökarna  höra och se en stor ensemble och orkester, däribland musikalstjärnorna Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall. I övriga roller syns utöver Siw Malmkvist även  blanda  andra Ola Forssmed, Charlott Strandberg och Per Eggers.
– Det är ett härligt gäng. Vi har så roligt tillsammans, intygar Siw Malmkvist när den något disträe redaktören undrar om man inte har planer på en uppsättning i Karlslundshallen.
Ishallen? Då hade det varit bättre i idrottshallen. Nej inte denna gång, säger hon och ler överseende.
– Nu kör vi i Malmö, sen är det slut, säger Siw Malmkvist och kallar på syrran för en efter-maten-promenad.
–  Här är så underbart att promenera i Landskrona, avslutar hon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser