Annons

Helkväll med Bach i kyrkan

En musiksatsning av sällan skådat slag kommer att äga rum söndagen den 26 april klockan 18.00 i Sofia Albertina kyrka, Landskrona.
Konserten, som är en helaftonskonsert, är en storsatsning från Landskrona församling.
Dag Videke, dirigent, organist och körledare har initierat det hela och håller i alla trådar.
– Bachkonserten är unik då den lyfter fram fortsättningen på passionshistorien, berättar han. 
– Detta framförs sällan på det här sättet.  Musikstyckena i konserten är fyllda av glädje och ljus och lyfter fram påskens och vårens budskap – om att det som till synes verkar dött, åter väcks till liv.
Kör, barockorkester med tidstypiska instrument samt sångsolister medverkar.

– Konserten skall inte förväxlas med Johannes- och Matteuspassionen som framförs flitigt under påskveckan världen över. Vår konsert är unik eftersom den lyfter fram fortsättningen på passionshistorien och vi är övertygade om att musikälskare från hela regionen kommer att söka sig till Landskrona för att uppleva denna sällsynta musik, avslutar Dag Videke.

Annons
 

Den som vill tjuvlyssna lite på repetitionerna kan ta sig till Sofia Albertina kyrka den 25 april, då det är “Våryra” i Landskrona city. Den dagen säljs biljetter i kyrkan, mellan klockan 10.00 och 18.00. Biljetterna säljs även på församlingsexpeditionen, Artillerigatan 4, Landskrona, vardagar 10.00-12.00 och 13.00-15.00. Vuxenpris 150 kr, ungdom (15-18 år) 75 kr och barn under 15 år gratis inträde.

Medverkande: Kören Lanskrona Vokalensemble, en barockorkester med tidstrogna 1600- och 1700-tals instrument samt sångsolister av internationell klass.

Följande stycken ingår i konserten:

Påskoratoriet BWV 249, Himmelfärdsoratoriet BWV 11
“Bleib bei uns, denn es will Abend werden” BWV 6
“Jauchzet Gott in allen Landen” BWV 51

Sångsolister: Kristina Hellgren, Daniel Carlsson, Josef Hamber, Adam Riis, Stellan Dahlin och Johan Bogren

Dirigent: Dag Videke

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser