Annons

Asmundtorp föll på gräs i genrepet

På påskdagen bjöds Asmundtorp på en riktigt påsksmäll när Bjuvstorp stod för motståndet. Matchen spelades på naturgräs uppe i Strövelstorp och motståndarna bemästrade underlaget klart bättre än “hemmalaget”.
Matchen slutade 1-4 sedan Bjuvstorp haft ledningen med 2-0 i halvtid.

– Vi mötte ett för dagen betydligt piggare lag och vårt träningsläger satt tydligt i benen. Sega ben, alltför stort avstånd till motståndare, för stora avstånd mellan lagdelarna och alltför snällt spel matchen igenom. Det håller inte mot så här pass bra motstånd, menar tränare Per Harrysson.

Hemmatränaren ansåg att Bjuvstorp (tillsammans med Högaborg) var det klart bästa motståndet man mött under försäsongen, och då har AIF ändå träningsspelat mot flera div 4 lag.

Annons
 

Bjuvstorp spelade ett rakt och effektivt spel medan Asmundtorp hade stora problem att kontrollera bollen och få till konstruktiva attacker. Planen var knutig som alla planer är i april. Detta störde AIF då man ofta blev av med bollen på grund av saktfärdighet i mottagningsspel och rörelse med bollen. Bollstölder på mitten låg bakom två av baklängesmålen.

– Vi är inte tillräckligt noga i uppspelsfasen vid ett par gånger och detta straffar de direkt, det var faktiskt bud på ett par till efter liknande situationer och detta måste vi omgående få bort, anser Per Harrysson.

Bjuvstorps ledning i paus är också frukten av att man spelat i medvind under första halvan av matchen. AIF gör en bättre andra halvlek och när laget reducerar till 1-3 är man ordentligt på jakt. Laget får energi men efter några minuter riktas den extraenergin på domaren istället för på det egna spelet och därmed ebbar trycket mot Bjuvstorp ut.
I matchens sista spark gör bortalaget 1-4 efter en straff som såg billig ut. 

– Straffen var fel men som helhet stämmer siifrorna ganska bra. De var klart bättre än oss idag och kunde gjort några till. Men vi var “lite efter dem” efter reduceringen och vi kunde med lite flyt vänt matchen. Tyvärr orkade vi inte fokusera på uppgiften hela vägen, analyserar Per Harrysson som dock kan ta med sig det positiva från matchen att hans spelare tycktes orka hela matchen igenom. Trots ett träningsläger i benen så fanns det bensin i kropparna för 90 minuter, dock inte tillräckligt högoktanig.

Nu återstår en veckas träning innan serien drar igång, en vecka som handlar om att ladda batterierna och få lite pigga ben inför seripremiären mot Furulund. 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser