Annons

Ny mötesplats i Borstahusen öppnad

Idag slår den nya campingen ute vid Lill-Olas upp portarna för den nya receptionsbyggnaden. Reception, affär, konferensrum samt ett spa där 14 personer kan löga sig samtidigt står klart. De första campinggästerna har dock redan hittat Borstahusen och till påsk är alla platser bokade.
– Här är väl ett 80-tal just nu och fler kommer. Vi har fullbokat till påsk, sa Jonas Westerberg på onsdagen.

Jonas Westerberg är VD för anläggningen som döpts om från Borstahusens Camping till Mötesplats Borstahusen.
– Vi är så mycket mer än en camping idag och därför har vi valt att byta namn på vår verksamhet.
Allt är som sig bör rent, snyggt och fräscht. I den nya affären är det luftigt och ljust och alla utrymmena är väl tilltagna.
– Det här är stort för oss på mer än ett sätt. Rent mentalt är flytten en stor grej för oss men även fysiskt så är det en mycket stor skillnad. I den tidigare affären var det trångt och mörkt och något egentligt kontor hade vi inte. Vi satt vid ett köksbord. Men det funkade det också, säger Jonas Westerberg och skrattar åt minnet.

Annons
 

Det är också stor skillnad på faciliteterna för campinggästerna. I den nybyggda servicebyggnaden i den norra delen av campingplatsen finns såväl toppmodernt kök som nya duschar och toaletter för stora som små.
– Vi har till och med en speciell barntoalett där toalettstolen är anpassad för de mindre barnen, säger Jonas Westerlund och visar.
– Vi har även en speciell hunddusch. Det är många av våra gäster som har hund. Just hundduschen är en av de viktigaste kriterierna för en modern camping, allt enligt en undersökning av Svensk Camping Riksorganisation, SCR.

Något försenad blir den äventyrsminigolfbana som håller på att färdigställas utanför receptionsbyggnaden. Det byggs även ett litet gatukök vid parkeringen till Lill-Olas.
– Målet är att den ska stå klar den 1 juni och den kommer att heta Bengt-Hugos, efter min far, säger Jonas Westerberg.
Där kommer naturligtvis även allmänheten att kunna handla sig en korv med mos och även spaet i det stora nybygget är till för allmänheten. Detta drivs av Viveka Linjert och hennes kollega Cherie Molin.
Hit kan vem som helt komma. Vi har ett flertal härliga behandlingar som man kan kombinera med skönt bubbelbad och bastu, säger Viveka Linjert.
– Och man kan vara ganska många. Det får plats 14 personer i badet men det går även bra att boka om man vill ha en avkopplande stund på tu man hand, säger hon.

Nu hoppas Jonas Westerberg att anläggningsarbetet på Erikstorpsvägen ska bli klart så fort som möjligt och att sommaren ska bli lång.
– Det här är en rejäl nystart för oss. Jag är också övertygad om att detta kommer att vara till gagn för hela kommunen, avslutar Jonas Westerberg.


Viveka Linjert visar upp den nybyggda spa-anläggningen på ovanvåningen.


Rolf Svensson, Åke Jönsson och Christer Strandberg tittar på utsikten i bastun och funderar över insynen i densamma.


Det har blåst politiska stormar kring flytten av campingen. Nu var mungiporna dock uppåt och kommunstyrelsens ordförande Gunlög Stenfelt (FP) och kommunalråd Stefan Olsson (SD) poserade glatt i duschen.


Snart står även en ny äventyrsminigolfbana klar.


Barnen har fått en egen toalett.


…och hundarna en dusch.


Snart vet alla att Bengt Westerberg även heter Hugo. Det nya gatuköket kommer nämligen att heta Bengt-Hugos.


Till påsk kommer solen och campingen kommer du att vara fullsatt.


Det nya servicehuset innehåller alla moderna faciliteter som encampare kan önska sig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser