Annons

Kronan tog andraplatsen

Så var seriespelet över för denna volleybollsäsong och Kronan VBK lyckades kriga till sig en finfin andraplats efter en stark avslutning på serien.
Sista seriematchen för säsongen var av viss betydelse då en vinst skulle innebära att Kronan VBK slutade på andra plats i serien, då det stod klart att Westan besegrat Helsingborg på lördagen.
– Med detta i åtanke var vi taggade till tusen när vi begav oss till Kristianstad. Dock blev vi lite nervösa när en av våra centrar lämnade återbud på morgonen då hon blivit magsjuk och ytterligare en center kom krasslig och orkeslös till samlingen. Det var bara för tränaren att snöra på sig skorna och göra comeback efter tio år vid sidlinjen, säger Marie Saxne på Zlatanvis och nämner sig själv i tredje person.
För motståndet stod Kristianstad, som Kronan vunnit samtliga matcher mot under säsongen.
– Vi inledde lugnt i första set och hade en betryggande ledning från första bollen till slut. 25-18 till oss. I andra set gjorde vi i stort sett inga egna misstag och vi vann setet med hela 25-8. I tredje set föll vi in i motståndarnas låga tempo och det liknade mest baggerkrig istället för volleyboll. Och här hade vi ingen chans. Vi stred på bra och när vi höll i vårt eget spel vann vi poängen, men alltför ofta var det hawaii-spel och vi förlorade bollarna. Setet gick till Kristianstad med 27-25. I fjärde set var det fokus på att spela vårt spel med anfall och högt tempo och då tog vi också tillbaka taktpinnen och vann setet med 25-9 och matchen med 3-1.

I Kronan fick alla spela mycket och alla var bra. Men ett extra plus ger tränaren till unga Moa Mellblom som inte fått så mycket speltid på sistone i damlaget, men som spelade riktigt bra hela matchen och visade att hon är på gång inför stundande SM-slutspel för U17. Poängbäst i Kronan blev Karolina Karlsson 16 poäng följt av tränare Marie Saxne 15 p som visade att takterna sitter i samt Ebba Norstedt 9 p.
– Därmed slutade vi på en andraplats i vårserien efter en riktigt stark spurt med fyra raka segrar i mars. Till nästa säsong görs seriesystemet om och det blir en större serie med fler lag, som sträcker sig över höst-vår. Detta ska bli roligt, då vi får möta fler tuffa lag och vi slipper möta samma lag fyra gånger under en säsong. Vi får en chans att utvecklas ytterligare med fler tuffa matcher och mer varierat motstånd. Nu är debutsäsongen avklarad och betyget blir klart godkänt, poängterar Marie Saxne.

Annons
 

Kronan har även haft två lag i FU15 som spelat DM i helgen. Bäst gick det för laget i svåra gruppen, som tog en fjärdeplats efter att ha haft både guld- och silvermedaljörerna i sin grupp och sedan stött på guldmedaljörerna igen i semifinalen.
–  Laget spelade bra hela dagen och kämpade hårt på varje boll även när motståndet var för svårt, berättar Marie Saxne som utöver sin roll som tränare för a-laget även är ungdomsansvarig i föreningen.
–  För laget i den lättare gruppen gick det spelmässigt mycket bra, men en tuff grupp gjorde att man fick rikta in sig på B-slutspel, vilket man sedan vann efter att ha spelat mycket bra och gått obesegrade igenom eftermiddagen. Riktigt kul att vi har så många tjejer på gång födda 2001 och 2002. Den senare åldersgruppen kommer att fortsätta med fyramanna en säsong till, så det ser riktigt bra ut för framtiden.
Seriesystemet görs om även ungdomssidan inför nästa säsong, då man tar bort åldersindelningen och istället gör en nivåuppdelning för barn mellan 6-14 år (födda 2002-2009) i fyramanna, där svårighetsgraden på spelformen stegras från Level 1-7. U17 och U19 försvinner som klasser och ersätts av U16, U18 och U20 istället.
– En spännande säsong väntar efter sommaren.

Men först ska klubbens FU17 åka till Göteborg och göra upp om SM-medaljerna som ett av landets 16 bästa U17-lag.
– Och sedan ska våra yngre ungdomar ut på äventyr i början av maj och spela Sveriges största ungdomsturnering Mikasa Challenge i Örebro. Här ställer vi upp med sex lag, varav ett i U11, ett i PU13 och fyra i FU15 och vi åker upp med en stor buss fylld med spelare, ledare och föräldrar, avslutar Marie Saxne och kan glädjas åt att Kronan VBK verkligen fått luft under vingarna.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser