Annons

Wormo och BoIS i framtidens cup

Under påskhelgen, 4-6 april avgörs Future Cup i Göteborg där 148 fotbollslag från de nordiska länderna gör upp om cuptiteln i nio olika åldersklasser. Future Cup bjuder in de lag de anser vara de bästa i Sverige för att säkerställa en hög klass på cupen. I år har man valt att bjuda in två pojklag från Landskrona, IK Wormo och Landskrona BoIS, till 13-årsklassen.

Vi ställde några frågor till IK Wormos Mikael Ågren, som går in på sin 10:e säsong som tränare för laget.

Annons
 

Kom inbjudan från Future Cup som en överraskning för er?
– Både jag och nej. Det är klart att jag och mina tränarkollegor är stolta över att bli inbjudna till en elitcup. Det är faktiskt inte första gången, varken för oss eller Landskrona BoIS U13, som tidigare har spelat elitcup bland annat i GAIS open och även i Tyskland. IK Wormo P02 har tidigare bland annat deltagit i BIC2014, det vill säga BooFF´s invitationcup, i Stockholm.

Är elitsatsning det som är viktigast för lagen?
– Absolut inte! En tränares stora utmaning är att fotboll ska vara roligt för alla i ett lag. I ett lag finns ofta spelare som kämpar till det yttersta och vill vinna alla matcher. Där finns också de som trivs bäst med lagkänslan och gemenskapen och där fotbollen i sig kanske inte är det viktigaste. Utmaningen för oss tränare är att hålla alla intresserade, se till att de har roligt, utvecklas som fotbollsspelare på sin nivå och som människor.

– Att bli inbjuden till elitcuper är ett litet bevis på att vi gör något rätt i killarnas fotbollsutveckling och även att Landskrona bevisligen har en ljus framtid bara vi kan fortsätta att hålla killarna intresserade av fotboll ända upp i senioråldern. Det är viktigt att visa Landskronas ljusa och positiva sidor för omvärlden.

Vad säger killarna i laget om cupäventyret?
– De tycker att det ska bli roligt och spännande att möta bra och tufft motstånd och lära känna nya kompisar. Några är också lite nervösa, inte bara för hur det ska gå i matcherna utan även för att vara borta från mamma och pappa. Fotboll är så mycket mer än matcher och träning och det kommer fram när man reser iväg utan föräldrar. Övernattningscuper ger väldigt mycket för kamratskapet och lagkänslan.

Vilka lag kommer ni att möta i det inledande gruppspelet?
– BoIS spelar grupp B och får möta IFK Haninge, Carlstad United och Älvsborgs FF. Wormo i grupp D och möter BK Häcken, Tölö IF och Sköndals IK. Skulle BoIS och Wormo inte mötas i ett slutspel så möts vi i seriespelet i Nordvästra Skånes A-serie, avslutar Mikael Ågren med ett brett leende.

Här kan du följa lagen under cupen: www.futurecup.se.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser