Annons

Baracker vid Coop rivna

De baracker ute vid Coop Forum som ett antal EU-migranter levt i den senaste tiden revs på måndagen. Mycket pekar nu på att de som hållit till där nu tagit sin tillflyktsort till ett mer eller mindre övergivet sommarhus utanför Asmundtorp. De närmaste grannarna vet vem ägaren till sommarhuset är och är övertygade om att EU-emigranterna bor där olovligt.
– Jag kan inte tänka mig annat. Han som äger huset brukar bara titta till det någon enstaka gång om året, men hade han hyrt ut det så borde ju någon veta det, säger en granne som vill vara anonym.

Anneli Manelli är chef för polisen i Landskrona. Hon påstår först att polisen fått reda på ”flytten” till Asmundtorp på måndagen.
– Det fick vi reda på när vi hjälpte kronofogden att riva barackerna ute på Coop, säger hon till Landskrona Direkt.

Annons
 

När Landskrona Direkt pratar med grannen ute i Asmundtorp så är beskedet ett helt annat.
– Det är en ren lögn. En granne ringde polisen förra måndagen, för en hel vecka sedan alltså, och min hustru har ringt ett par tre gånger förra veckan, säger grannen.

Anneli Manelli medger sedan att de visste om problemet tidigare.
– Vi har varit på platsen i helgen men det var problem med språket. Vad vi måste ha är en anmälan från ägaren av huset eller en verklig misstanke om brott, säger hon.
– Får vi exempelvis in en anmälan om inbrott så agerar vi. Det samma gäller om det begås något allmänfarligt brott.

Anneli Manelli berättar att man står inför ett detektivarbete för att försöka få tag på ägaren till huset och därmed få reda på om det getts något tillstånd för boendet.
– Vi undrar också över hur de lokaliserat just detta huset. Vem är det som gett dom adressen? frågar sig polischefen.

På frågan om det lättaste detektivarbetet inte är att hitta någon som kan tolka så att polisen kan fråga de som befinner sig på platsen och höra vem som gett dom tillstånd att befinna sig där, vill inte Anneli Manelli svara på.
Hon lovar dock att polisen ska försöka reda ut vad som faktiskt händer men att det kan ta tid.
– De bodde olovligt ute vid Coop och där hade vi en tydlig ägare och vi vet hur lång tid det ärendet tog innan rivningen skedde idag. Här har vi inte någon som helst kontakt med ägaren av huset. Det senaste vi hört är att han bor i Spanien. Mer vet vi inte idag, säger hon och avslutar.
– Vi kommer dock att patrullera på området men det sker i den utsträckning som vi har resurser till. Ser vi då att brott begås så agerar vi.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser