Annons

Landskronakillar mötte världens bästa hockeydamer

Fabian Hast och Freddy Roslund är två killar från Landskrona födda 1999 som spås en lysande framtid inom ishockeyn. Efter att ha blivit uppfostrade i Lejonet tillhör de idag de som ska bli framtidens spelare i Malmö Redhawks. På torsdagskvällen var de dock med om något unikt. I Lunds ishall ställdes de tillsammans med Skånes TV-pucklag mot världens bästa damlag. De kanadensiska OS-guldmedaljörerna.

De som gästade Lunds ishall på torsdagskvällen fick se en annorlunda hockeymatch. Det var Kanadas damlandslag, vilka bland annat tog OS-guld i ryska Sotji 2014, som ställdes mot Skånes TV-pucklag. Efter ordinarie tid stod Kanada som segrare med 2-1. Lagen hade emellertid beslutat att köra en förlängning på fem minuter och på denna kvitterade Skåne. Därefter följde straffläggning som Skåne vann. Man kan alltså konstatera att båda lagen gick segrande ur kampen.

Annons
 

På isen var den båda Landskronasönerna Fabian Hast och Freddy Roslund och de tyckte att det var en annorlunda men rolig upplevelse.
– Det var roligt men samtidigt svårt eftersom tacklingar var förbjudet. Det var alltså en typ av spel som vi slutade med för ett par år sedan, säger Freddy Roslund och får medhåll av Fabian Hast.
– När vi inte fick ha sådan kroppskontakt så var det svårt att ta pucken från dom. De var mycket duktiga. Överraskade bra tycker jag, säger Fabian Hast.
– Men det var fantastiskt roligt. En sådan match spelar man en gång i livet. Om man har tur, säger hockeylöftet som nu ser fram emot lite ledighet innan allvaret börjar igen.
– Vi har tre veckors uppehåll nu och sedan kör hårdträningen igång.

För Kanadas damlag är det dock allt annat än vila som står på programmet. De ska nämligen spela VM som avgörs i Malmö den 28 mars – 4 april.


Skåne laget började i ett högt tempo men Kanadensiskorna var duktiga defensivt.


Freddy Roslund letar efter en lucka i det Kanadensiska försvaret.


Freddy Roslund ivrigt uppvaktad.


– See you in the corner, sa Fabian Hast till Kanadas kapten…


…något som rutinerade Lauriane Rougean från Montreal Stars tog fasta på och bjöd Fabian på en vals av sällan skådat slag. För inte kan man väl säga att hon pungmarkerade honom.


Freddy Roslund tog samtliga tekningar när han var på isen.


En svensk OS-guldmedaljör som är van att möta kanadicker fanns i det Skånska båset. Kenny Jönsson är assiterande coach för Team Skåne där Fabian Hast är lagkapten.


Freddy Roslund kan nu pusta ut ett par veckor innan det väntar två månaders stenhård barrmarksträning i Malmö.

Annons
Annonser






















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser