Annons

Påskstök på muséet

På söndag är det dags för traditionsenligt påskstök på museet. I år är temat Vårfest. Som sig bör blir det pyssel och underhållning för stora och små samt ryttarlekar på kasernplan. En alldeles speciell vårfest blir det i utställningen Trädgårdslandet som byter från vinterskrud till vårskrud. Museets trädgårdsmästare finns på plats och pratar trädgård klockan 13 och 15. Det blir även sagoläsning i trädgården. Vid Trädgårdslandets entré kan man tillverka en egen kruka och plantera ett solrosfrö. Påsk blir det naturligtvis inte utan sedvanliga ryttarlekar på kasernplan. Det är medlemmar ur Landskrona ridklubb som gör upp om vem som ska bli årets kattakung. Ryttarlekarna börjar klockan 14.00. I utställningen Nya Staden, som berättar om 1700-talets Landskrona, finns möjlighet till ansiktsmålning och att brodera, och i pysslet skapas lamm och fjärilar, finurliga djur av äggkartong, tillverkar påskkort och mer. I den gamla affären kommer det säljas karameller, och för tävlingssugna anordnas det äggjakt genom hela huset. I caféet underhåller jazzduon Mathilda Andersson och Olle Bergenfeld från klockan 14.30. I filmsalen kommer Per Broman att visa sitt planetarium. Han kommer att ta med publiken på en nästan riktig resa ut i rymden för att ge lite perspektiv på allt det som finns där ute. Det blir två visningar, en klockan 14 och en klockan 15. Per har också med en del av sin pedagogiska matematikutställning. I minnesbanken håller man vårmingel med tilltugg för att fira sin nya lokala hemsida, som har en databas där man kan söka efter intressanta landskronafilmer, bildspel och mycket mer. Dessutom bjuder stadens äldsta förening Landskrona syförening af 1872 på handarbetslotteri med priser utöver det vanliga.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser