Landskrona Kvinnliga firade nya triumfer i Västmanland

Säsongens andra RG Star tävlingen i rytmisk gymnastik avgjordes i helgen i Lindesbergs arena. För Landskrona Kvinnliga GF fanns Josefine Olsson, Erika Gustafsson, Emma Lindahl, Wilma Mårtensson, Doruntina Goxhuli och Olivia Kristensson-Nilsson på plats och åter bärgades ädla medlajer.

Juniorerna inledde tävlingsdagen under lördagen.
– Wilma körde väldigt bra i rep och tunnband och hamnade på en fin sjundeplats, berömmer Jenny Engdahl från Landskrona Kvinnliga GF och fortsätter:
– Doruntina verkade väldigt tänd på att tävla och gjorde fina prestationer i rep och tunnband även hon. Hon gick in på en fin fjärdeplats.

Detta betydde att båda flickorna gick vidare till finalen, där de åtta bästa får tävla gren tre och fyra. Båda flickorna höll sina placeringa.
– Det var en fröjd att se dem agera på golvet med säkerhet och utstrålning.

– Erika och Emma tävlade sedan Duo och tog på ett mycket övertygande sätt hem guldet efter två bra körningar i sitt tunnbandsprogram. Jätteroligt för dem båda.

På söndagen var det seniortävling och det var ovisst om Josefine Olsson skulle tävla efter lite feber under veckan. Men hon kom till start.
– Körningen i de fyra grenarna tunnband, boll, käglor och band var inte helt övertygande och Josefine var lite besviken på sig själv. Lite misstag som inte fick ske, men inte värre än att hon kunde ta guldet med hem till Landskrona,
En kämpainsats av Josefine som verkligen fick arbeta på tävlingsgolvet,
säger Jenny Engdahl.

Olivia Kristensson-Nilsson övertygar för varje tävling och hamnade åter på en fin femteplats.
– Stabil körning, med något litet misstag, men som helhet väldigt jämt.

Erika Gustafsson lyckades mycket bra i sitt tunnbandsprogram och hade så när gått in bland de åtta som fick köra även gren tre och fyra, men hamnade precis utanför finalen.
Emma Lindahl deltog inte under söndagen på grund av sjukdom.

– Nu är det att ladda om inför uppvisning och internationellt tävlande under kommande helg och starten på april där det väntar resor både till Amsterdam och Pesaro i Italien med Word Cup. Fantastisk tränare och glädjespridare var Anna Gunnarsson under helgen.

Doruntina Goxhuli slutade fyra i Lindesberg. Foto: Leo Erdfelt.

Till arkivet