Annons

BoIS förlorade mot Ängelholms FF

Det var rejält kallt när BoIS tog emot Ängelholms FF i årets sista försäsongsmatch på hemmaplan. Och spelet värmde inte heller. Gästerna vann den spelmässigt jämna matchen med 2-0.

Såväl Ängelholm som BoIS är mitt uppe i förberedelserna inför deras respektive serier och det märktes på spelet då de båda möttes på en vindpinad konstgräsplan på IP i Landskrona. Det såg ganska slitet ut och fokuset verkade finnas någonstans i framtiden.

Annons
 

Dennis Olofsson hade ett kanonläge att göra 1-0 redan i den första minuten men han fick se sitt skott smita just utanför det högra krysset.
Då fanns det hopp om en spännande tillställning men när väl spelet kom igång så tillbringade spelarna den mesta tiden i den mittersta tredjedelen av planen. Ingen verkade sugen på att trycka på och det mesta av spelet skedde i sidled.

Efter 15 minuter fick Ängelholm en frispark på BoIS planhalva och en av deras anfallare höll sig framme och nickskarvade in 0-1. Jonas Sandqvist var på bollen men lyckades inte styra den utanför.

Därefter fortsatte det smånätta spelet men målchanserna lös med sin frånvaro.

0-2 kom tio minuter in i andra halvlek då en ÄFF-anfallare lyckades peta in bollen efter att Jonas Sandqvist först räddat en tilltrasslad situation,

I slutet av matchen bytte BoIS tränare Zvezdan Milosevic ut Samuel Aziz och idag osynlige Andrew Stadler i anfallet och ersatte dessa med Rasmus Alm och Alexander Hyllander Güll och då ökade temot en del men de riktigt vassa chanserna kom aldrig.
– Jag tycker vi gör en okej match men vi måste bli mer effektiva framåt. Förutom att vi måste skapa fler lägen så måste vi försöka få längre anfall, konstaterar BoIS assisterande tränare Billy Magnusson efter matchen.
– Sen var det tråkigt att vi släppte in 0-1 i samband med en fast situation. Det var något vi pratat om innan att vi inte skulle göra. Annars får killarna godkänt i en okej fotbollsmatch, avslutar Billy Magnusson.


Muamet Asanovski försöker få in bollen framför mål men precis som vid de flesta andra tillfällena så kom bollen inte längre än till straffområdesgränsen.


Lite bättre fart blev det i anfallet när Rasmus Alm kom in tillsammans med Alexander Hyllander Güll men någon riktigt het målchans fick de aldrig.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser