Annons

Succéstart för Smakfullt

Strax innan jul flyttade Smakfullt från Storgatan till helt nyrenoverade lokaler på Drottninggatan vid Citygross och det är en flytt som ägarna inte ångrar. Försäljningen har ökat med 75-80 procent i butiken och snart öppnar Tommy Persson, som äger fastigheten tillsammans med hustrun Cecilia som driver Smakfullt, ett bed & breakfast på andra våningen. Dessutom kommer butiken att få en uteservering och den 9 maj är det tänkt att allt ska invigas med pompa och ståt.

Sedan Smakfullt flyttade från Storgatan till Drottninggatan så har försäljningssiffrorna skjutit i höjden. Mest glädjande för Cecilia och Tommy Persson är dock att många nya kunder har hittat till butiken.
– Det är fantastiskt. Vi uppskattar att 65 procent av våra kunder idag är helt nya och det betyder naturligtvis att vi har ökat vår försäljning markant. Vi jämförde månad för månad nyligen och i januari ökade vi vår försäljning med 75 procent och för februari är siffran 70 procent jäfört med samma månader 2014. En dag i december sålde vi ost för 80 000 kronor, säger Tommy Persson som tar en paus i arbetet med att bygga färdigt en lägenhet samt ett bed & breakfast i våningarna över butiken.
– Det kommer att bli tre dubbelrum och ett familjerum som vi kommer att kunna hyra ut till turister och andra, säger Tommy Persson som redan har namnet klart till sitt bed & breakfast.
– Det ska heta Hotell Gruyère. Anledningen till att jag väljer att kalla det hotell trots att det är ett bed & breakfast är att det kommer att bli lättare att få upp skyltar som visar vägen. Det vet jag av egen erfarenhet sedan jag hade bed & breakfast på Allt i Gläntan.

Annons
 

Dessutom kommer en uteservering att färdigställas på trottoaren framför butiken.
– Det kommer att bli mycket fint. Gatan kommer sedan att smalnas av vilket betyder att såväl trottoar som uteservering kommer att få bra plats.

Längst upp i fastigheten bygger Tommy Persson en lägenhet som Cecilia och han själv kommer att bo i.
– Vi har köpt hus på Ven men det kan vara bra att ha en lägenhet i Landskrona. Därför bygger vi den här i vår egen fastighet. Vi har faktiskt haft taklagsfest redan, säger han och skrattar.

Efter att ha varit nere för räkning efter att saluhallsprojektet i huset samt i grannhusen runnit ut i sanden så börjar Tommy Persson åter att se optimistiskt på framtiden.
– Det var en tung period men nu ser allt ljusare ut igen även om det tar ett tag att komma ifatt allt. Sedan vi kom igång så har allt gått fruktansvärt bra och det är skönt när visioner blir verklighet, avslutar Tommy Persson och ger sig upp på taket med spikpistolen i handen.


Tommy Persson har alltid haft många järn i elden och det lär nog inte dröja länge innan nya dyker upp.


Taklagsfesten är avklarad och Tommy Perssons kan snart hålla inflyttningsfest i nya lägenheten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser