Annons

Kronan segrade i sista hemmamatchen

Efter förra helgens vinst mot tabelltvåan Westan öppnade sig en möjlighet för Kronan VBK att ta hem andraplatsen i serien. Något som på förhand krävde vinst i de återstående två matcherna samtidigt som obesegrade seriesegraren Ljungby gör vad de ska och vinner mot just Westan. Igår klarades ett av hinderna av.
– Igår spelade vi vår näst sista match, hemma mot Lunds VK som ligger på placeringen under i tabellen. Med en tolv man stark trupp att tillgå hade vi goda förutsättningar, men vi har haft ganska svårt mot Lund tidigare under säsongen och en viss nervositet kändes av, berättar Marie Saxne tränare i Kronan.
– Det märktes också tydligt i första set att vi hade onödigt mycket respekt för motståndarna, och vi vek ner oss ganska rejält.

Trots en uppryckning på slutet av setet så gick det till Lund med klara 19-25.
– I pausen enades vi om att vi skulle släppa kraven och börja spela vårt eget spel. Kommunikationen mellan spelarna på plan var dålig i första set, men blev avsevärt mycket bättre i andra. Och tack vara det missade vi mindre och höjde vårt spel i alla moment. Vi vann setet komfortabelt med 25-18.

Annons
 

I tredje set rivstartade Kronan och hade som mest ledningen med 19-4 efter bland annat åtta raka servepoäng av Nike Fjätström.
– Där trodde vi nog att det var klart, och började slappna av lite för mycket. Lund kämpade sig närmre genom bra servar och genom att vi började missa. Det var dock aldrig någon risk att vi skulle tappa setet och siffrorna skrevs till 25-17. I fjärde set var vi steget före hela tiden utan att göra något större ryck. Men stabilt spel rakt igenom och setet gick till oss med 25-17 och matchen med 3-1.

I Kronan var det många som var bra.
– Karolina Karlsson tog flest poäng och var som vanligt säkerheten själv i mottagning och försvar, Nike Fjätström kom in efter första set gjorde en bra match trots att hon inte kunnat träna på ett tag. Iris Carlsson Hagel fortsätter sin positiva utvecklingskurva och gör en ny kanonmatch. Medina Talic tog sitt liberospel till en ny nivå i de två sista seten. Ebba Norstedt och Rakel Nilsson gör stabila insatser igen. Utöver detta fick vi se en hel del fina inhopp av andra spelare och alla tolv spelarna fick känna på hetluften.

I och med vinsten är Kronan ett steg närmre andraplatsen och imorgon möts Ljungby och Westan.
– Efter det vet vi förutsättningarna inför sista matchen mot Kristianstad den 29/3. Vinst där kan alltså räcka till silver. Vi har mött Kristianstad tre gånger tidigare under säsongen och vunnit alla, men de är svårspelade och aviga i sitt spel och vi ska inte underskatta dem.

Innan Kristianstadmatchen väntar SM-kval för F97/98 på söndag i Falkenberg.
– Vi har ett väldigt ungt lag, med endast tre spelare som är i ”rätt” ålder, men vi har stora förhoppningar om att få spela många roliga matcher mot lag som vi aldrig tidigare mött. Vi har inga uttalade resultatmål med tanke på vårt unga lag, utan åker upp för att få bästa möjliga träning och ha en rolig dag tillsammans. Sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser