Annons

239 nya företag i Landskrona 2014

Totalt startade 239 nya företag i Landskrona under 2014. Det är en ökning med 24 procent jämfört med 2013. Landskrona klättrar därmed till plats 74 från 132 av landets 290 kommuner. Jämfört med landets tio högst placerade kommuner så har endast Vellinge haft en procentuellt bättre utveckling än Landskrona.
Det visar den årliga Nyföretagsbarometern som tas fram av Nyföretagarcentrum i samarbete med Bolagsverket.
– Landskrona har en väldigt positiv utveckling och bra fart, säger Yvonne Fogelström på Nyföretagarcentrum på deras hemsida.

Vilken typ av företag som ökat kan inte Yvonne Fogelström säga på rak arm.
– Vi har funderat på om det möjligtvis hänger samman med nya företag med en naturlig relation till den starka varvsindustrin, bland annat Oresund Heavy Industries. Men vi ser inte den kopplingen, utan det är i stort sett alla sorters företag som har startats i Landskrona, säger Yvonne Fogelström.

Annons
 

Läs hela artikeln på Nyföretagarcentrums hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser