Annons

Tre ex-sossar på FP-mandat

Snart är det dags att välja nya styrelser i de kommunala bolagen. Först ut att presentera sina kandidater var moderaterna och idag står Folkpartiet på tur. Bland de nominerade återfinns en inflytelserik trio med rötterna hos Socialdemokraterna. Dessa är Börje Andersson, Kenneth Håkansson och Bertil Engdahl.

Kenneth Håkansson har nyligen slutat som VD för HSB Landskrona. Han vill dock fortsätta att engagera sig i bostadssituationen i Landskrona och nu pekar allt mot att han kommer att bli ordförande i Landskronahems styrelse.
– Jag har tagit del av treklöverns program för de kommande åren där det bland annat föreslås att AB Landskronhem ges en tydligare och mer offensiv roll och uppgift i stadens framtida utveckling på bostadsmarknaden och för att komma tillrätta med dagens problemsituation. Det ställer jag upp på, säger Kenneth Håkansson.

Annons
 

Det är Folkpartiet som nominerar Kennet Håkansson till ordförande men enligt partiets lokala ordförande Torkild Strandberg så är Kennet Håkansson opolitiskt i sin benämning.
– Kenneth kommer att sitta som partipolitiskt obunden ordförande på ett folkpartimandat, säger Torkild Strandberg.

Noterbart är att Kenneth Håkansson även föreslås bli ordförande för Nyhamnshus i Landskrona AB och Landskrona Fastighets AB, två poster som Torkild Strandberg har idag.

Kennet Håkansson har ett tidigare förflutet i Socialdemokraterna men han har inte varit direkt knuten till partiet på ett par år. En som dock bytt sida nyligen är Bertil Engdahl som satt i Ventrafikens styrelsen för Socialdemokraterna förra året men som nu är nominerad som ledamot i samma styrelse fast för Folkpartiet.
– Jag engagerade mig för att bidra till att renovera Ventrafiken efter haveriet, säger Bertil Engdahl och förklarar.
– Jag gjorde det som socialdemokrat. Under resans gång har jag känt ett allt större främlingskap inför detta partis agerande i styrelsen, som varit både grälsjukt och konfliktsökande. Mitt engagemang för Ven och Ventrafiken kvarstår dock så jag är glad att kunna fortsätta detta engagemang som folkpartist. Här känner jag mig hemma.

Ett annat nytt namn som Folkpartiet nominerar är Gunilla Thornhagen som föreslås bli ledamot i LSR.
– Intresset för politik har alltid funnits, men det är först den sista mandatperioden jag varit aktiv, då som ordförande för Helsingborgs Stadsteater AB. Nu är jag på väg tillbaka till Landskrona, och då vill jag ta vara på möjligheten att få arbeta i ett av Landskrona stads bolag, säger Gunilla Tornhagen.
– Jag ser det som en utmanande uppgift, där jag kan kombinera min långa yrkeserfarenhet och mitt politiska intresse.

På kommunfullmäktigemötet den 30 mars utses styrelserna i de kommunala bolagen.

Här är Folkpartiets samtliga nomineringar.

LandskronaHem
ordförande Kenneth Håkansson (-)
ledamot Mattias Adolfsson (FP)

NyhamnsHus i Landskrona
ordförande Kenneth Håkansson (-)

Landskrona Fastighets AB
ordförande Kenneth Håkansson (-)

Stadsutvecklingsbolaget
ledamot Torkild Strandberg (FP)
ledamot Börje Andersson (-)

Invest in Landskrona AB
ledamot Susann Cardell (FP)

Landskrona Kraft & Energi AB
ledamot Håkan Andersson (FP)

Stug och campingbolaget
ordförande Bo Lundgren (FP)

Rederi AB Ventrafiken
ledamot Bertil Engdahl (FP)

Landskrona Hamn AB
ordförande Christian Roslander (FP)

LSR AB
ledamot Gunilla Thornhagen (FP)

Havrekärnan AB
personlig suppleant Mattias Adolfsson (FP)

Utvecklingsstiftelsen
ledamot Susann Cardell (FP)

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser