Annons

Ny kolonibrand på Sankt Olofs Vång

Ännu en koloni har brunnit på Sankt Olofs vång. Det var allmänheten som larmade att det kom rök från en stuga i gång 8 strax efter klockan ett. Brandkåren var snabbt på plats men kolonin hann bli totalt utbränd trots den snabba utryckningen. Inte långt från platsen träffade polisen på en 20-årig man som de tog in till förhör men han släpptes senare på natten. Det är den femte branden i Sankt Olof Vångs koloniområde på kort tid. – Vi arbetar intensivt med att lösa detta. Vi har även utökad bevakning i området men det är omöjligt att vara där hela tiden, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisens informationsavdelning. Klockan 10.30 på onsdagsförmiddagen ringde polisen upp redaktionen och tog tillbaka uppgifterna om att en man ska ha tagits in till förhör. – Vi har nu fått reda på att det var en man som giock förbi och hördes på platsen. Han var alltså inte misstänkt för något brott och var aldrig varken gripen eller omhändertagen. Dessutom kan vi inte bekräfta att branden var anlagd förrän den tekniska undersökningen är klar, förtydligar Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser