Annons

Mycket lokalt på scenen på Landskronagalan

Idag, onsdag, presenterades de som ska stå för underhållningen på Landskronagalan och temat är skånskt. Bland de mer namnkunniga lokala Landskronaprofilerna hittar vi Jonas Stoltz, Guernica Mancini, Annette Kumerle Lindwall, Dario Kumerle och Ulf Rickard, som alla är välkända och rutinerade musiker.

Årets Landskronagala blir något av en hemvändarkväll för artister med Landskronakoppling. Till öppning och avslutning i galashowen dyker Landskronamusiker och sångare i två skräddarsydda shownummer upp. Medverkar gör pianisten Jonas Stoltz med sitt band Kopojkarna, de två violinisterna Lovisa ”Leona” Frantzich och David Petterson Eklundh, samt saxofonisten Anton Krutov. För sången står Guernica Mancini, Annette Kumerle Lindwall, Dario Kumerle och Ulf Rickard.

Annons
 

Förutom rent musikalisk underhållning så kommer parkour- och freerunninggruppen FlowMotion Freerun kommer att gästa.
– Vi har satsat på bred underhållning med hög igenkänning och en tydlig Landskronakoppling, med helt unika nummer i öppning och avslutning. Det är ett otroligt härligt gäng att jobba med, berättar Sebastian Swärd, ansvarig för scenproduktionen från arrangören Why Land.

Under mingel och middag blir det jazz med Malmöbaserade Sandra Marielle Trio. Nytt för i år är att den skånska komikern Lena Frisk kommer att stå för värdskapet under galamiddagen. Efter middagen startar själva galan och prisutdelningen som leds av Johan Wester.

Utöver öppnings- och avslutningsnummer blir det ett antal uppträdanden. Ett av dem är helsingborgsbandet The White Raven med sångaren Sebastian Wijk. Landskrona Dansstudio kommer att göra ett intensivt dansnummer och varietégruppen Varieté Velociped kommer att framföra ett udda musikaliskt nummer där de bland annat tar hjälp av en rostig cykel, en dammsugare och en skida.
– Bra galaunderhållning är blandad och fylld av överraskningar. Det ska vara fartfyllt, men växlande tempo och framförallt beröra publiken. Det hoppas jag att vi har lyckats skapa i år, säger Sebastian Swärd.
Biljettförsäljningen till galan pågår för fullt.

I skrivande stund börjar middagsbiljetterna ta slut, men arrangören hälsar att det fortfarande finns bra möjligheter att köpa showbiljetter.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser