Annons

Tonårscafé slår upp portarna igen

Nu lovar kommunen att det så kallade Tonårscaféet på Västervångskolan åter ska slå upp sina portar och det redan nästa vecka.

En kväll i veckan har barn och ungdomar med funktionshinder haft möjlighet att träffas på Tonårscafé på Västervångskolan och där fått umgås på sina egna villkor. Plötsligt stängdes dock verksamheten ner för knappt två månader sedan och upprörda föräldrar har sedan dess försökt få besked från kommunen vad det är som hänt.
– Verksamheten inte lagts ned, poängterar Patrik Hohmann, sektionschef på individ- och familjeförvaltningen.
– Däremot har all öppen ungdomsverksamhet förlagd på Västervångsskolan fått pausa på grund av problem med temperaturen i lokalen. Med andra ord har där varit för kallt på kvällarna för att bedriva verksamhet.
Sedan Landskrona Direkt börjat ställa frågor utlovas nu omgående åtgärder och redan i denna vecka ska ”radiatorer med mera bytas ut i aulan”
–  Vi kommer att starta verksamheten torsdag v.13, förutsatt att det inte uppstår några problem med installationerna, utlovar Patrik Hohmann och på frågan varför inga alternativa lokaler skakats fram, svarar han:
  Vi beslutade att inte flytta verksamheten till andra lokaler då vi förväntade oss en relativt snabb lösning på problemet, med facit i hand skulle vi kanske övervägt detta ändå. Vi kommer att se över våra rutiner om liknande situationer skulle uppstå, detta för att ha ett snabbare och bättre alternativ så att ungdomarnas möjlighet till mötesplatser inte minskar.

Annons
 

Hur ser ni på kritiken som framkommit från föräldrarna?
–  Det har kommit till vår kännedom att informationen kring ändringarna inte nått samtliga av de som besöker verksamheten, detta känns tråkigt och vi beklagar detta. Vi kommer naturligtvis föra en intern dialog med habiliteringen om hur vår information ska nå ut bättre, avslutar Patrik Hohmann.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser