Annons

Landskronatjejer bidrog starkt till landskampsseger

I helgen var det landskamp i Göteborg mellan Sverige och Norge i rytmisk gymnastik i Valhalla Sporthall.
Vanligtvis är det de norska flaggorna som vajar stoltast i vinden, men denna gång blåste det verkligen medvind i de svenska fanorna. Både juniorerna, seniorerna och juniortrupperna var supertaggade på att visa sina konster på gymnastikmattan. Med Josefine Olsson, Olivia Kristensson-Nilsson och Emma Lindahl, Landskrona Kvinnliga GF i seniorlaget tog Sverige ledningen redan efter den inledande grenen tunnband. Och sedan fortsatte det av bara farten i boll och käglor.

– När “Josse” som sista gymnast i band genomförde ett otroligt bra program och fick fina 16,45 i poäng visste vi att guldet gått till Sverige. Olivia levererade fina körningar i boll och käglor och Emma fick till det i tunnband och boll, berömmer Jenny Engdahl för Landskrona Kvinnliga GF som naturligtvis var på plats och följde sina adepter.

Annons
 

I juniortruppen där Wilma Mårtensson tävlar med Nevis RG blev det brons. Men guldet i klassen gick till GF Uppsalaflickorna, så det blev svensk seger i alla fall. Sist ut för dagen var de individuella juniorerna. Doruntina Goxhuli var med i det svenska laget som följde upp vad seniorerna gjort på förmiddagen.
– Med fina körningar av Doruntina i framförallt tunnband och käglor hjälpte hon övriga lagkamrater att samla poäng till guldet även i denna kategori till Sverige.
– Dagen avslutades med kamratmåltid i vänskaplig atmosfär och fin stämning. Nu väntar vi på inbjudan till returmöte i Norge 2016, avslutar Jenny Engdahl.


Stolta svenska gymnaster fick ta emot medaljer och pokal på prisutdelningen.
Foto: Privat.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser