Annons

Kronan hämtade hem långväga poäng

I lördags väntade säsongens längsta resa för Kronan VBK, då det vankades bortamatchen mot Westan från Fjärås utanför Kungsbacka. Det var inte bara en lång resa utan också en på förhand tuff match då Westan ligger på andra plats, just före Kronan i tabellen.
– Vi visste att vi kunde slå dem eftersom vi vann hemma med 3-0. Dock saknades tre av våra kanske vassaste anfallspelare. Men vi har ett jämnt och bra lag, där alla börjar lära sig sina egna styrkor och att utnyttja dem på bästa sätt för laget, säger lagets tränare Marie Saxne.

Första set vann Kronan efter att ha legat steget före hela tiden, 25-22.
– Vi gjorde väldigt få egna misstag och visade upp ett tålamod som inte setts tidigare.

Annons
 

I andra set blev det lite jämnare, och lagen följdes åt upp till 24-24 innan Kronan kunde knipa setet med 26-24.

– I tredje set hamnade vi tidigt i underläge och Westan missade mindre. Istället började vi göra misstag och hemmalaget drog ifrån. Vi lyckades få ordning på spelet mot slutet och snyggade till siffrorna en aning, men nådde aldrig hela vägen utan setet gick förlorat 21-25.

I fjärde set blev det väldigt jämnt och det var setboll åt Westan liksom matchboll åt oss innan Kronan kunde avgöra.
– 27-25 till oss och en riktigt skön seger. För att summera lagets spel så höll vi en hög lägstanivå utan att komma upp den högstanivån vi stundtals visat innan. Men här ser man att det kan vara nog så viktigt med jämnheten i spelet.

Poängbäst i Kronan blev Karolina Karlsson och Rakel Nilsson. Plus även till Michelle Brandt som gjorde en av sina bästa matcher hittills och till Ebba Norstedt som höll en hög nivå precis som hon gjort genom hela säsongen.
 – Det återstår två matcher av säsongen, och redan på torsdag spelar vi sista hemmamatchen i Dammhagshallen kl. 19:00 mot Lund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser