Annons

Diakonernas klädförråd öppnar

I ljusa och ändamålsenliga lokaler på församlingshemmet i Landskrona sorteras kläder av frivilliga som lägger några timmar i veckan av sin fritid för att hjälpa medmänniskor som har det svårt. I Diakonernas klädförråd hittar man ytterplagg, skor och annat för alla åldrar. Allt är tvättat, struket och sorterat i lådor för respektive storlek. – I vårt arbete träffar vi dagligen människor som har hamnat i stora ekonomiska svårigheter, berättar Elinn Leo, diakon i Landskrona församling och hennes kollega fortsätter. – Det är helt vanliga människor som fått ekonomiska problem på grund av skilsmässa, arbetslöshet, begynnande demens och sjukdom, allt sådant som kan drabba oss alla. Klädförrådet har vi startat upp för att kunna möta dessa människors behov. De har inte alltid råd att köpa kläder i affärerna, vare sig till sig själva eller till sina barn. På tisdagen var det högtidlig invigning med frivilliga och personal. – Alla behövande kan hämta ut kläder efter samtal med diakon, säger Cheryl French. – De kommer till diakonimottagningen och får med sig en lapp som de lämnar i klädförrådet. Där kan de sedan få hjälp med att hitta något passande för sig själva och barnen. För den som behöver hämta kläder är diakonimottagningen öppen på måndagar och onsdagar mellan klockan 10.00 och 11.45. Den som vill skänka barnens urvuxna kläder, eller de egna som krympt i gardroben, kan då lämna dessa vid samma tider.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser