Annons

Restaurang- och livsmedelsprogrammet gör uppehåll

Endast fyra ungdomar har sökt till Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet inför höstterminen 2015 och därför har utbildningsnämnden tagit beslut om att utbildningen ska ta ett uppehåll. Intresset för en restaurangutbildning hos vuxna är däremot större och en utbildning för dessa kommer att dra igång så fort den pågående upphandlingen är klar och en uppdragsgivare är utsedd.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Selma Lagerlöfsgymnasiet har de senaste åren haft färre och färre sökande. Nu har det gått så längt att endast fyra ungdomar har sökt till programmet när höstterminen börjar. Detta gör att utbildningen kommer att läggas på is.
– Vi hoppas att vi kan göra som vi gjorde med den tekniska utbildningen förra året, att hoppa över ett läsår, för att sedan börja på en ny kula, säger utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (FP)
– Det viktigaste nu är att de fyra får möjlighet att söka något motsvarande program i någon grannkommun, alternativt välja en annan linje inför hösten, säger hon vidare.

Annons
 

Inom vuxenutbildningen är dock intresset för restaurang- och livsmedelsbranschen större. Därför söker nu utbildningsförvaltningen efter en entreprenör som kan driva en vuxenutbildning och Lisa Flinth hoppas och tror att utbildningen ska kunna köra igång inom kort.
– Vår förhoppning är att vi kan erbjuda en bra restaurang- och livsmedelsutbildning inom ett par månader, säger hon och förtydligar.
– Fördelen med vuxenstudier är att de inte nödvändigtvis måste följa terminer och därför kan vi köra igång så fort vi har en utbildare klar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser