Annons

Tårar när Falcons missade kvalet

SST Falcons damer låg på en tredjeplats inför sista omgången och behövde vinna mot Munka-Ljungby samtidigt som Röke förlorade på bortaplan mot Stanstad. Det var förutsättningarna som Landskronatjejerna hade när man i går kväll skulle försöka nå en kvalplats till division 1.

Det började dessutom bra. I den elfte matchminuten tog Falcons ledningen genom Frida Lundgren. I slutet på perioden kunde dock gästerna kvittera i powerplay.

Annons
 

Möjligtvis typiskt för matchen var nästa mål. Falcons drev upp ett anfall direkt i andra perioden och lagets veteran Maria Laurenius var ytterst nära att få bollen i nät. Istället kunde Munkas Sara Bergström sno åt sig bollen och avancera över hela plan och ge gästerna ledningen.
Inför sista perioden var ställningen 2-3 men det viktigaste meddelade speakern när han berättade att i Staffanstorp låg Röke under med 4-3.  Två mål från en kvalplats med andra ord.

Ett tändmedel som Falcons behövde men tyvärr övertände tjejerna som direkt i tredje perioden släppte in 2-4 och efter en time out drog man på sig två på varandra följande utvisningar.
Dessutom får Falcons utmärkta målvakt, Lina Bergvall, ett slag på handen redan under den andra perioden med som det ska visa sig ett benbrott till följd. Nu krävs det tydligen mer än så för att man ska vika ner sig utan med tårar i ögonen kämpade Lina för att freda sitt mål.

Trots att gästerna gick ifrån till 2-6 gav Falcons aldrig upp. Matchen slutade 4-6 och retligt nog vann Stanstad mot Röke. Nu får Landskronas kanske mest talangfulla tjejlag på seniorsidan rikta blickarna mot nästa säsong. Halva truppen består av tonåringar med en stark utvecklingskurva.
Kan Falcons behålla truppen mer eller mindre intakt så blir laget att räkna med kommande säsong.


Tuffa tag när Linn Jeppsson-Widerberg kämpar om bollen.
Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser